Välkommen till Nykvarn

Efter jobbet satte sig Bosse på motorcykeln och körde mot Södertälje och Nykvarn. Han hann inte långt innan det blev kö på E4:an i höjd med Masmo. Kön var mer kö än vid normal rusningstrafiks kö. Det stod nästan helt stilla så något måste ha hänt. Med motorcykeln gick det att snirkla förbi och svänga av vid Slagstaavfarten för att där köra parallellvägen till Albypåfarten. Då kom en ambulanshelikopter som landade på en gräsyta bredvid motorvägen. Det var en lastbil och personbil som krockat och båda fordonen hade vällt så det var stort räddningspådrag på plats.

Ut på motorvägen igen och nu var det glest mellan bilarna, speciellt i den tredje filen längst till höger som nästan alltid är tom. Att folk inte lär sig hur filerna ska användas.

Det var en varm kväll, upp emot 24 grader, så vid Hanstavik vägskäl blev det stopp för att öppna ventilationen i jacka och byxa.

Hanstavik vägskäl

Vid infarten till Nykvarn finns flera burkar längsmed Cykelvägen. Den första ville inte visa sig så det började med en DNF. Vid Gångvägen gick det att svänga in med motorcykeln och stanna precis bredvid gömman som hittades enkelt.

Målet med resan till Nykvarn var att logga de burkar som ligger vid Karlslundsvägen och de småvägar som finns däromkring. I början var det först asfalterad väg som efter En enkeL cache övergick till grusväg. Med rätt typ av maskin var det en baggis att ta sig fram på de härliga grusvägarna. Nästan så det kändes tråkigt att burkarna låg så tätt så man inte hann gasa längre sträckor, men bara nästan.

MC-väg

De burkar som låg en bit in i skogen eller där det stod i loggen att folk halkat omkring på berg hoppades över. Kändes inte som det var läge att jaga sådana burkar med MC-kläder.

Som tur var behövde man inte krypa långt

Efter att passerat Mellan två kurvor kom Korsningen där det var dags att välja väg. En titt på GPS:en visade att vägen till vänster hade fler cacher så valet var enkelt.

Vägen slingrade sig fram i skogen och efter Kurvan fanns en stängd Vägbom. Som tur var satt den på en avsticksväg utan burkar så det var bara att fortsätta rakt fram.

Härlig MC-väg

På precis samma plats finns en tradd och en multi. Tradden Stål och betong gav visst motstånd så det blev en del letande innan burken hittades. Lilla MTB rundan – Jönssonligan är en multi som startar nära tradden. Delsteget hittades och uträkningen till finalen var inte så krånglig och borde blivit rätt. Men vid finalen hittades ingen burk trots långvarigt letande. Kändes trist eftersom platsen ligger avsides och då vill man få den överstökad.

Smal väg

Det var dags att avrunda kvällen och köra hem. Men först skulle en burk till loggas nära motorvägspåfarten och det var Välkommen till Nykvarn. Är det inte konstigt att på senare tid hälsas vi välkommen till platser som ska lämnas. Precis samma sak var det senast i Knivsta.

4 timmar efter att Bosse passerade trafikolyckan på E4:an var det fortfarande långa köer i södergående riktning. Lastbilen låg kvar i högerfilen så framkomligheten var begränsad. Norrut rullade det på så någon omväg behövdes inte den här gången.

Categories: Geocaching | 1 kommentar

Inläggsnavigering

One thought on “Välkommen till Nykvarn

  1. Det är alltid trist att inte hitta burkarna, men den finns där.. MC-kläder är lite klumpiga för geocaching, det vet jag då jag tar cykeln till de flesta burkar.. Enda nackdelen att vara utan något form av motorfordon är ju att brukar som är lite väl långt bort inte kan loggas.. Lycka till nästa gång! /Vilzen (Co på ” Lilla MTBrundan -Jönsonligan” )

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: