12 loggade CITO gav Diamond Badge

Vi har länge funderat på att logga cacherna på den danska wienerbrødpromenaden, men en bom har hindrat vår framfart. Den här gången hade Bosse med sig rätt verktyg i form av en vanlig trampcykel. Bilen lämnades vid bommen och sen bar det av på skattjakt. Det var inga problem att hitta någon av burkarna på trailen som låg på bra koordinater. Även ett par cacher hittades vid Rönningetorpen. Torpen var borta men det fanns minnesskyltar som beskrev husen som tidigare stått där. 14 burkar senare var det dags att vända om mot bilen för vidare färd till Södertälje.

Hemma hos PixieM behövde det städas, eller rättare sagt i områdena utanför. Därför anordnades CITO i Fornhöjden 6. Ett flertal städvilliga geocachare dök upp till eventet. Bosse slog följe med mof som det blev en trevlig pratstund med, samtidigt som vi gjordes nytta med att plocka skräp. Där vi städade skulle det finnas en cache med namnet Hemmavid, men burken kunde vi inte hitta. Var det så illa att vi städat bort burken? En död ekorre låg under en sten och vi trodde först det var cachen, men det var det inte.

Vila i frid

Efter städandet samlades vi för fika inne på gården och då berättade Hörnfeldt att han loggat Hemmavid. Så med överdriven hjälp kunde BandLEngstrom tillslut logga den minst sagt svåra cachen.

Fika efter städandet

När CITO:t var loggat och klart fick vi ytterligare en diamond till samlingen.

CITO Diamond

Strax söder om Södertälje ligger Pershagen och Öbacken-Bränninge Naturreservat. Där finns ÖBT rundan bestående av tio cachen plus en final. Det är en lagom lång slinga som innehöll burkar i varierande svårighetsgrad.

Det tog en stund innan denna kamouflerade burk hamnade i Bosses blickfång

Burkarna ligger nära stigen vilket kändes bra. Till skillnad från gårdagens regn, sken solen idag och det var riktigt behagligt och trevligt att gå på stigarna i naturreservatet.

ÖBT trailen

Ett flertal helikoptrar från militärövningen Aurora 17 flög över naturreservatet

Fikarast med vacker vy

En segelbåt som bogserar en pråm

Bosse kan inte mycket om svamp, men den här ska man inte äta

När alla ledtrådar var insamlade var det bara att bege sig till ÖBT Final. Måste erkänna att ledtrådarna var lite förvirrande eftersom det inte fanns någon beskrivning hur finalkoordinaten skulle räknas fram. Men med hjälp från Granatherna visade det sig inte vara så krångligt, men inte helt logiskt.

Inte bare en utan två elakingar följde med hem från skogen

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: