Mystiskt ljus i skogen

Även i år missade vi event Söder om Söder (SOS) eftersom vi var i England just då. Eventet hölls i Nackareservatet vilket ligger nära Södermalm och alltså nära oss. Ett flertal burkar släpptes under eventet och Bosse tänkte ge sig på några av dessa eftersom han inte fick vara hemma denna kväll. Vad nu då, har Bosse blivit utslängd? Ja på sätt och vis, men på ett snällt sätt. Leena är med i bostadsrättsföreningens styrelse och de skulle ha möte hemma hos oss. Inga problem för Bosse att hålla sig borta, så han bytte om till vandrarbyxor och gav sig av mot Nackareservatet.

På väg till Nackareservatet

Kvällens första loggade boll, burk ska det vara, blev Blood Bowl (SOS 17). Den var inte så svår att hitta, men vid nästa gömma blev det bökigare. Det blev många vändor fram och tillbaka i skogen och många saker vändes på för att hitta Vändåtta (SOS 17). Till slut fick GC ögonen syn på burken och Bosse kunde vandra vidare.

Från Tjuv och polis (SOS 17) till Schack (SOS 17) gick det inte att gå raka vägen. Det ihärdiga regnet som föll för ett par dagar sedan hade förvandlat delar av skogen till sumpmark. De stigar som var högre upp var däremot torra men det blev längre att gå den vägen. Schack (SOS 17) hade en annorlunda loggbok som satt fast och gick inte att få ut med fingrarna. Men tillslut gick det med hjälp av multiverktyget.

En annan variant av skattjakt

Det började mörkna och dröjde inte länge innan det var helt svart i skogen, så pannlampan åkte på. Vid Cluedo (SOS 17) blev det tvärstopp. Ett lås satt på burken och frågan var vilken kod som var den rätta. Bosse googlade och försökte hitta rätt lösning, men det gick trögt.

Inlåst burk

Längre in i skogen syntes ficklampsken. Någon smög runt i skogen, kanske en svampplockare? Knappast, ljuset rörde sig fort. Kan vara det någon form av nattorientering? Skärpning! Focus var att få upp låset. Bosse hittade inte rätt värden så istället gick han in i rollen som Charles Ingvar Jönson. Något stetoskop hade han inte med sig, men med känsliga fingrar gick det ändå att öppna låset.

Det fick räcka för den här gången och vandringen ut ur skogen påbörjades. Då syntes återigen ficklampskenet, och ett till och ett till. Vad var nu detta? Närmare stigen syntes en karavan av cyklar fara fram i skogsmörkret. Bosse tog sig ner för berget till den större gångvägen och lämnade den mörka skogen och återvände till civilisationen.

Gatubelysning, civilisationen är nära

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: