Spel och Dobbel

Mörka moln och duggregn, det var inget typiskt Stockholmsväder denna dag. Men det hindrade inte oss från att gå på burkjakt. Då vi gick till busshållplatsen mötte vi en herre som Bosse tyckte såg ut som geocachare. Han gick vidare bort så det var väl inte det då. Men så vände han tvärt om, tittade i handen och kom tillbaka. Typiskt geocacharbeteende. Det visade sig vara frebj som letade efter Första spårvagnen. Den loggade vi den 26 februari 2011 och burken har sedan dess fått ny gömma på annan plats men med samma koordinat. Bosse hintade frebj att han skulle leta på en annan Z nivå. Vi hann prata en stund innan bussen kom, sen bar det av till Björkhagen.

Nackareservatet

I Björkhagen tog vi oss in i Nackareservatet för att fortsätta logga SOS cacher som Bosse påbörjade för några dagar sedan. Chokladhjulet (SOS 17) är på ett berg där det var torrt, vilket det inte var längre ner i skogen. Men det gick ändå bra att ta sig fram utan att bli blöt om fötterna.

Blött och geggigt

Trots namnet var Fiskdamm (SOS 17) inte den blötaste cachen, det var High striker (SOS 17) som vi i stort sätt fick stå i vatten för att logga. Men det var inget som vi tänkte på för cachen var snygg. Många av dagens cacher var riktigt snygga och alla var värda en favoritpoäng, vilket de också fick av oss.

Leena fiskar

När vi samlade in delstegen till multin Ett härligt spel! (SOS 17) var det någon vid golfbanan som skrek FOUR! Ehe, nää vi är bara två. Hur räknar de egentligen? Strax därefter kom en boll flygande. Kanske borde vi tagit med hjälmarna? Springa runt och slå på en boll verkar vara en livsfarlig hobby. En av bollarna hade någon slagit iväg väldigt snett. Till vår glädje innehöll den en loggbok så den lämnade vi inte tillbaka till golfarna.

Björkhagens golfbana

Vi fortsatte vidare till traddarna Loket öppnar en lucka (SOS 17) och Pokertärningar (SOS 17) innan vi gav oss multin Super Mario (SOS 17). Det är en riktig snygg multi med flera delsteg. Vi passerade över ett vattenfyllt sumpområde och tog oss fram till finalen. Men där signerade vi inte loggboken. Men vad nu då, har BandLEngstrom fått solsting trots regnet? Nej då, det är bara så att vi sparar den till en dag då vi behöver logga en multi för att täcka en lucka i kalendern. Så vi återkommer om några dagar.

Super Mario, vi ses snart igen

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: