Lasse-Maja

I måndags var det dags för det återkommande Höstevent i Jakobsberg. Eventet startade redan klockan 16:00 men Bosse kunde utnyttja flextiden för att hinna fram i tid. Som vanligt var det mycket folk på eventet som pågick i tre timmar. Bosse avvek efter en timme för att hinna logga en multi i Barkarby innan det blev mörkt.

Höstevent i Jakobsberg

Från Barkarbys pendeltågsstation finns en bro som leder ner till en park med två gångbroar. Den ena Bron är byggd i trä och där skulle det finnas en cache. Men den var inte enkel att hitta trots att attributet visade att den skulle vara enkel. Bosse ringde och tog hjälp av L8P1 och när burken uppenbarade sig åkte dumstruten på. Burken var så enkel som attributen visade.

Från den ”enkla” tradden var det några hundra meter att gå till multin Lasse-Maja. På väg till delsteg ett passerades Barkarby tingshus som uppfördes på 1700-talet. I början på 1800-talet dömdes Lasse-Maja i Barkarby tingshus och skickades till Karlstens fästning i Marsstrand där han avtjänade sitt straff. 26 år senare benådades han av kung Karl XIV Johan.
På samma plats passerade terrängritten under OS 1912. De startade i Barkarby och red en fem kilometer lång bana till målet i Rinkeby.

Barkarby tingshus

Inte lika historisk men ändå gammal i geocaching sammanhang är Lasse-Maja som publicerades den 2 oktober 2004. Delsteg ett var det inga problem att räkna ut, men delsteg två var lite otydligare att se i mörkret. Men uträkningen såg ut att stämma så kursen ställdes in mot finalen. Det hade nu blivit mörkt men det var ändå inga problem att hitta burken som låg på bra koordinat med tydlig hint.

Stryktipset får lämnas någon annan stans

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: