D-Bomb

I slutet av september publicerades flera hundra cacher med namnen D-Bomb runt om i Södermanland av flera olika utläggare. Många av dessa ligger efter vägar och kan nås med bil. Planen var att börja i Gnesta och ta de burkar som började där och jobba oss ner mot Stigtomta.

En av de första cacherna vi kom till var vid Alsgruvan. Gruvan var i drift under 1800-talet och där bröt man koppar och nickel. 2009 spelades TV-serien Morden in i gruvan med bland andra Kjell Bergqvist.

Alsgruvan

Alsgruvan

Kan burken vara in där eller i där. En erfaren cachare vet var burken är.

Vi svängde av mot Ehrendal där en skylt informerade att vägen var översvämmad ett par kilometer längre fram. Vi körde ändå in för att se om det gick att komma fram utan att köra runt. Mycket riktigt var vägen översvämmad. Skulle vi klara av att köra där eller bli tvungna att vända. Som vi brukar säga, ”Ingen kommer ihåg en fegis”, så vi körde.

Ingen kommer ihåg en fegis

Fridfull plats i Ehrendal

Stegen är alltid bra att ha med

Eftersom vi loggade en trail var det hela tiden samma nick som stod längst ner på loggarna. Men när vi kom till Aspa stod ett nytt nick i loggen med dagens datum och det var Patojen. Vi måste precis mött varandra så Bosse tog upp telefonen och ringde Jenny. Mycket riktigt var de vid nästa cache. De vände tillbaka så vi fick en pratsund med dem, BHJ och LKPAKSN som också var med i bilen.

Våra vänner loggade innan oss

Lagar Leena taket?

Bosse

När vi kom till Stigtomta vände vi norr ut till Challenge – 50 finds in Norway innan vi fortsatte till nästa trail.

Vart är Leena på väg?

D-Bomb F # RundtUren består av 78 burkar plus delfinaler. Cacherna finns längsmed en väg som går runt en sjö. Vägen är inte speciellt trafikerad vilket kändes bra.

Nyfikna mugglare

Varje delfinal består av 10 burkar och vi samlade ihop till nästan alla dessa. Tyvärr var det dålig täckning i skogen så vi kunde inte verifiera slutkoordinaterna på certitude.org. Vi vet inte om det var mobiltäckningen som var problemet eller om det var problem med certitude sidorna. Hur som helst kunde vi inte få fram koordinaterna. Men det gjorde inte så mycket eftersom vi lämnade cirka tio cacher som vi kommer tillbaka för att logga och då tänker vi även logga finalerna.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: