Musikfestival i Baabdat

Morgonen började inte bra. Ur duschen kom bara kallvatten. Vi hoppades att resten av dagen skulle bli bättre för vi skulle på FTF jakt.

Gata i Beirut

Från Race rent a car hade vi hyrt bil med chaufför. Vår chaufför Hadi hämtade oss på hotellet och vi började med att åka till en bensinmack. Istället för att komma med fulltankad bil som tankades vid dagens slut, skulle vi tanka bilen med det vi trodde vi skulle göra av med. Hadi fick se den tilltänkta rutten och sa att $20 skulle räcka. Även om det var lite bakvänt mot vad vi är vana vid kände vi oss aldrig lurade. Vår chaufför var mycket trevlig, en person det gick att skoja med.

Trafiken i Libanon är aggressiv så det kändes bra att vi hyrt bilen med chaufför. Det var lite av djungelns lag som gällde på de livligt trafikerade gatorna. När vi kom till en militärpostering bad Hadi oss att ha ID handlingar redo. Vi hade körkorten med oss men passen var inlåsta i säkerhetsfacket på hotellet. Hadi tittade på oss som om vi var dumma. Passen ska man alltid bära med sig. Hur som helst vinkades vi förbi och fortsatte mot Tripoli.

Utanför Tripoli går säkerhetsgränsen vi inte ville passera, så strax innan vek vi av upp i bergen. Målet var att åka till Bnachii Lake, 3 mil från syriska gränsen. Vi hade berättat för Hadi om vår hobby och han blev intresserad av geocaching. När vi kom fram till The Cross at Bnachii Lake tog Hadi täten i letandet efter burken.

The Cross at Bnachii Lake

Hadi tar täten för att leta efter cachen

Tomhylsor låg på parkeringen

Vi misstänkte var burken fanns och bad Hadi titta bakom en sten i muren. Mycket riktigt var burken där och Hadi hade hittat sin första cache. Burken öppnades och där låg en tom loggbok. Härligt att logga FTF i Libanon.

FTF loggad i Libanon

FTF gänget BandLEngstrom, Hadi och T@bibito

Som FTF belöning åt vi en god lunch på en restaurang i närheten. Det roliga var att vi bad Hadi välja en restaurang med traditionell libanesisk mat, sen beställde vi pizza, pasta och sallad.

Bnachii Lake

T@bibito letar efter en burk vi tyvärr inte hittade

På väg upp i bergen

Håll till höger gäller även för getter

En av många hus i bergen.      Foto: T@bibito

Vy över bergen.      Foto: T@bibito

Färden fortsatte i bergen till Baala där vi besökte earth cachen Baatara Pit Cave (Three Bridges Chasm). Det är ett 255 meter högt vattenfall som rinner ner i ett grottsystem. Något vatten kunde vi inte se eftersom floden var torrlagd. Det är främst under vintern och våren som man kan se vattenfallet. Över det stora hålet i marken finns en naturlig bro och över bron ett hål till som vattnet annars kommer igenom.

På väg till Baatara Pit Cave      Foto: T@bibito

Baatara Pit Cave

BandLEngstrom loggar earth cachen Pit Cave (Three Bridges Chasm)

Det är inte bara vatten som rinner, även tiden rann iväg. Vi körde tillbaka till hotellet för att fräscha upp oss inför kvällens konsert i Baabdat.

På hotellet hade vi bokat en chaufför som körde oss till kyrkan i Baabdat. Han skulle vänta och köra oss tillbaka till hotellet när konserten var slut. Svenska konsulatet var medarrangör av Musikfestival i Baabdat och den här kvällen var det bara svenska musiker som uppträdde. Anledningen till att vi hamnade i Beirut var för att se Jonas Nordberg uppträda och han är nära vän med T@bibito.

Musikfestival i Baabdat

Musikfestival i Baabdat

Musikfestival i Baabdat

Efter konserten blev vi inbjudna back stage där vi bjöds på vin och snittar samtidigt som vi minglade med bland annat den svenska ambassadören Jörgen Lindström.

T@bibito, Leena, Ambassadören Jörgen Lindström, Bosse och musikerna Jonas Nordberg och Anna Paradiso.     Foto: T@bibito

Categories: Geocaching, Resor | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: