Många utmaningar före och efter FAD

Traditionsenligt arrangeras FAD på lördagen under allahelgonahelgen. FAD är Sveriges största event och har de senaste åren haft Mega status. Just Mega event kan man, som mycket annat, samla badgar för. Vi saknade ett Mega för att uppnå den högsta valören som är Diamond. I år arrangerades FAD i Uppsala så det var enkelt för oss att åka dit och logga det Mega vi behövde.

Men att ta sig till Uppsala skulle bli en utmanande resa, vi tänkte logga en hel del challengar. Innan vi lämnade Stockholm körde vi till Slakthuset för att göra service på Meat Packing District. Den gamla burken var borta, men nu finns en ny på plats.

I Upplands Väsby gjorde vi ett snabbstopp vid Challenge – 100 hittade i Upplands Väsby kommun innan vi fortsatte till Märsta.

Gammalt möter nytt

Vi hade sett ut flera challengar i Märsta och flera av dessa låg i skogen, så vi lämnade bilen och gav oss ut på promenad. De vi loggade i Märsta var:
Challenge: Find Earthcaches in 20 Countries
Challenge – The Stockholm county attender
Challenge – The Stockholm county cleaner
Challenge – The worldwide event attender
Challenge – The worldwide multi finder
Challenge 117 – 7 nordiska länder

Stenpyramid


På väg till nästa utmaning

I Knivsta visste vi att en bom skulle hindra vår framfart. Planen var att gå till flera av challengarna i området och ta en fika när vi kom tillbaka till bilen. Men vi kunde bara logga Challenge: GCP #02, EU-medborgaren och Challenge: GCP #01, Den sociale som finns på ”rätt” sida om bommen. Att gå i skogen när det är älgjakt är inget vi vill utsätta oss för. Det blev därför en tidigare fika än vi planerat.

Älgjakt stoppade BandLEngstrom

När vi kom till Uppsala loggade vi Challenge – 100 founds i 10 kommuner. Det blev den sista challengen på ett tag, men det skulle bli fler.

Mega Sweden FAD 2017 höll till i Svandammshallarna. Där registrerade vi oss och minglade sedan runt.

Svandammshallarna


Loggböckerna


BandLEngstrom

Det fanns flera utställare på FAD som sålde bra att ha saker. Vi köpte en ny magnetstav eftersom Bosse hade sönder vår gamla då han använde den som öl öppnare.

Många bra att ha saker


Geocaching.se

FAD blev vårat åttonde loggade megaevent och det gav oss en ny Diamond badge.

Vi tänkte inte stanna hela dagen i Uppsala, men en promenad till de två nya virtuella cacherna fanns på vår att göra lista. Från FAD området gick vi den långa backen till Uppsala Slott där den första virtuella cachen finns.

Uppsala Slott


En av flera kanoner vid Uppsala Slott

Strax nedanför vid Uppsala domkyrka finns den andra virtuella cachen. Vid Gustavianum – Virtual Reward skulle man besvara en fråga och bifoga en lite annorlunda bild i loggen.

BandLEngstrom loggar Gustavianum – Virtual Reward


Uppsala domkyrka


Uppsala domkyrka

Då vi gick tillbaka mot eventområdet såg vi en klunga med geocachare vid en tradd vi loggade för några år sedan. I klungan såg vi två välkända ansikten. Patojen har en förmåga att dyka upp på samma plats där vi är.

BandLEngstrom och Patojen


Många var intresserade av bilen

Det blev några timmar på FAD, men vi var inte med på burksläppet på kvällen. Vi hade andra planer och fortsatte norr ut till Challenge Fallsboda #3. En challenge vi glömde logga senast vi var i det området.

Dannemora Kyrka

Nästa mål var att åka till Östhammar och på väg dit letade vi fram flera traddar. Ett par hittades vid busskurer som var riktigt snygga.

För ett år sedan besökte Bosse Knutmassomuseet men kunde då inte hitta cachen bland alla mugglare som passerade förbi. Förstärkt med Leena gick det bättre och det var enklare att leta i mörkret utan nyfikna mugglare runt omkring oss.

När vi kom fram till Östhammar loggades Challenge – Logga 50 cacher i Östhammars kommun och Challenge – Logga 100 cacher i Östhammars kommun.

Klara i Östhammar och det var dags att vända hemåt. Men vänta nu, varför loggade vi inte den nya virtuella cachen Chain Saw Art (Virtual Reward) i Östhammar när vi ändå var där? Ja säg det. Vi missade den helt enkelt. Vi har inte vant oss vid att det efter flera års uppehåll återigen går att publicera virtuella cacher.

Den burken var inte loggbar

Men dagens mål var att logga challengar och en till hade vi kvar i Åkersberga. Challenge – 50 hittade i Österåkers kommun blev dagens sista, sen körde vi hem för att ladda inför morgondagen då det skulle loggas fler cacher.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: