Ingen vidare trail i Rayong

Med båt lämnade vi Koh Samet och tog oss till Ban Phe. Därifrån åkte vi vidare med taxi österut längsmed kusten till nästa boende på Novotel. Där skulle vi stanna i sex dagar.

Områdena däromkring känner vi väl till eftersom vi varit där tidigare. Förra gången var när Leena var på kurs här. Läs om det här.

Hotellet är fint och har tre pooler med utsikt över havet. Tyvärr fick vi ett rum mot baksidan med tråkig utsikt. I receptionen frågade vi om det gick att byta rum. Det gick inte just nu men om två dagar kunde vi få ett rum med bättre utsikt. Bra tyckte vi och bokade det.

Hotellet

En av poolerna

Grisbilen kallas bussen här. De ser ut som boskapsbilar med flak som rymmer cirka 12 passagerare. Tidtabellen för bussarna är det lite si och så med. Man går helt enkelt ut på gatan och väntar till det kommer en grisbil. Det finns inga stationer så man kan kliva av och på när man vill. Sen gäller det att kliva på rätt grisbil. De blåa går via Ban Phe till Rayong medan de vita går direkt till Rayong.

Vi tänkte åka till Ban Phe för att logga de närmaste cacherna. Den första grisbilen som kom var vit och gick till Rayong. ”What a häck”, tänkte vi och tog den istället. Till Rayong är det cirka 35 km så det tar en stund att åka dit.

På väg med grisbilen

Grisbilen rullar på

Vi hoppade av på den stora centrumgatan där en delsträcka av en längre trail finns. Tanken var att logga alla längs gatan idag och ta de andra en annan dag. Att logga alla kunde vi glömma. Redan vid den första cachen Thanon Sukhumvit 21 blev vi varse vad som skulle möta oss. DNF på DNF.

Rayong

Trailen var den sämst underhållna trail vi någonsin varit på. Var och varannan cache var borta. Inte bara cachen var borta utan hela föremålen (ofta skyltar) som de suttit på var nermonterade. Några innan oss hade fulloggat med att fota platsen, men vi loggade istället Need Maintenance.

Leena letar burk

Bosse hittade faktiskt en burk

Bosse hittade faktiskt en burk

När det är varmt måste man dricka, men bara vatten

Totalt loggade vi 13 DNF av de 22 cacher vi besökte.

Dags att vända tillbaka

Grisbilen

På väg tillbaka till hotellet var grisbilen full så chauffören sa att vi kunde sitta hos honom. Det gick bra för oss, även om det var trångt. Men det gillades inte av alla. Man betalar när man kliver av och gör det direkt till chauffören. En äldre dam tittade på oss och sa något till chauffören som vi inte förstod. Chauffören sa att hon gick med näsan i vädret. Antagligen var det inte passande att ha en kvinna bredvid sig i framsätet.

På väg tillbaka till Ban Phe fick vi sitta i framsätet

Inte riktigt samma modell av barnstol som hemma

På kvällen slappade vi i baren och laddade inför nästa dag. Det skulle bli en längre cachingtur med förhoppningsvis fler hittade burkar.

Mumsig drink vid poolen

Categories: Geocaching, Resor | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: