Ho Chi Min City, Vietnam

Taxin hämtade oss klockan 04:00. Vi lämnade Phnom Penh vid soluppgången och flög en timme öster ut till Ho Chi Min City i Vietnam. Där gick det fort att ta sig igenom passkontrollen. Eftersom vi bara skulle stanna en dag behövdes inget visum. Resväskorna lämnade vi in på förvaring och sen tog vi en taxi till city.

Taxametern tyckte vi snurrade lite väl fort mot vad vi hört att det skulle kosta till city. När vi betalade gav chauffören tillbaka växel, men bara en viss del av växelsumman. Han trodde säkert att vi inte skulle märka något eftersom det är väldigt många nollor på Vietnamesiska sedlar. Vi påpekade att det saknades pengar. Han letade i sin plånbok och gav tillbaka mer men det saknades fortfarande pengar. Han sa att han inte hade mer kontanter. Ett klassiskt knep i hopp om att kunden ska tröttna och gå iväg. Men nu var det BandLEngstrom som satt i taxin. Bosse sa till taxikillen, Solve the problem. Det var taxikillen som tröttnade och vi kunde på så sätt pruta på resan.

Det första vi gjorde var att gå till Tao Dan Park för att logga vår första vietnamesiska cache.

BandLEngstrom loggar sin första cache i Vietnam

Det var jätte varmt och väldigt fuktigt i luft. Det blev inga långa snabba steg den här dagen, det var alldeles för varmt för det. Termometern visade 31 grader i skuggan, så innan vi kokade över sökte vi svalka på Starbucks. På övervåningen hade de panoramafönster som vätte mot en stor trafikkorsning. Med varsin kaffe i sval miljö hade vi bra utsikt över det enorma trafikvimlet.

Enligt en webbsida vi varit inne på skulle det finnas Hop on Hop off bussar i Ho Chi Min. Men vi kunde inte hitta någon trots att vi visste på ett ungefär var de körde. Lösningen blev att gå in på en resebyrå och fråga. Det visade sig att vi var närmare målet än vi trodde för vi fick veta att bussarna stannar precis utanför resebyrån. När bussen väl kom förstod vi varför vi inte sett någon tidigare. De körde med vita minibussar så Hop on Hop off bussarna såg inte alls ut som i andra städer.

På plats i Hop on Hop off bussen

Det var ingen trängsel i bussen

I bussen var det svalt så vi satt kvar då den körde ett helt varv, vilket tog under en timme.
När bussen kom tillbaka där vi klev på, bestämde vi oss för att kliva av vid Notre-Dame som låg några stationer längre fram. Men då stannade chauffören och tog lunchpaus. Han skulle vara borta i 30 minuter och lämnade bussen igång med AC på. Vi och fyra andra valde att sitta kvar till chauffören kom tillbaka. Att gå till Notre-Dame i den här värmen var det inte tal om.

Bok kvarter

Vid Cathédrale Notre-Dame höll man på att renovera och runt kyrkan fans ett högt plank. Cachen var på insidan och inte möjlig att komma åt, så för vår del blev det en DNF loggning. Det var tråkigt att se alla cachare som valde att logga find med ett foto från platsen trots att de inte signerat loggboken.

Cathédrale Notre-Dame

Väl bevakad cache där inne

Hop on Hop off bussen

Det började småregna och gjorde luften ännu fuktigare. Vi fortsatte till Saigon Turtle Lake, men där såg vi inga sköldpaddor. Vi hittade ändå det vi var där för, en bit papper att skriva på.

Turtle Lake

Har man ingen lastbil får man ta lasten på moppen

Det finns få cacher i Ho Chi Min City och vi loggade bara två av dessa. Det var inte antalet cacher vi var ute efter, det var att logga minst en cache i landet. Totalt har vi loggat cacher i 61 olika länder och vi kommer logga i fler länder framöver.

På kvällen åkte vi till flygplatsen för att flyga vidare till nästa land. Den här gången till ett land vi känner väl till. Det var dags att flyga hem.

Categories: Geocaching, Resor | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: