Mystkalendern

Semestern är slut och vi har varit hemma i över en vecka. Det känns lite si så där att byta +31 graders värme mot minusgrader, men det är bara att bita ihop, för om några dagar vänder det och vi går mot ljusare tider.

I somras satt Bosse på tunnelbanan med T@bibito och Tonky73 och löste mysten Varifrån går din buss? Eftersom vi försöker täcka alla årets dagar i mystkalendern så sparade vi cachen.

Just denna dag hade vi en lucka i kalendern, så Bosse satte sig på tunnelbanan och åkte mot GZ. Det var ett sådant där obehagligt väder när det kom ner snöblandat regn och var slaskigt på marken. Att det blåste gjorde det inte mysigare. Som tur var hittades burken snabbt. En TB som legat i burken ett par månader fick följa med till kvällens event.

Varifrån går din buss?

Tunnelbanan hade tagit Bosse norrut men nu var det dags att vända söderut till Aspudden. Där skulle det bli event. Bosse kom tidigt till samlingsplatsen och passade på att slinka in på ett fik för att få något i magen. Mätt i magen var det dags att ge sig ut i ruskvädret till Julstjärnans dag 2017.

Julstjärnans dag 2017

Det var många som kom till eventet och det kanske berodde på ryktet om att en ny cache skulle släppas. På slaget 18:00 plingade det till i flera telefoner och mycket riktigt släpptes det en ny cache nära eventplatsen. I samlad trupp gick hela skaran för att logga XMAS2017-12 Uppenbarelsekyrkan.

Var är burken?

I två år har vi kämpat med att fylla mystkalendern, och nu hade vi bara en lucka kvar. Så två dagar senare var det dags att försöka täppa till den sista luckan.

Vi hade sett att den nya Nötknäckarkalendern 2017-12 Tomtar och granar inte skulle vara så svår att lösa. Vi printade ut mysten och tog med den på bussen och löste den på väg till jobbet. Sen var det Bosse som fick i uppdrag att ta sig till cachen efter jobbet. Vädret var inte det bästa, regn och slask. Naturligtvis valdes fel väg till GZ, så det blev till att ta en omväg för att komma rätt. Desto närmare Bosse kom cachen desto halare och blötare blev det. Men tillslut var han framme och vi kunde äntligen logga den sista mysten i mystkalendern.

Nästa år får vi hitta på något nytt geocaching mål att uppfylla.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: