Samling vid Stenbecksgranen

Men 66:ans buss tog vi oss till Hornstull där vi började söndagspromenaden. Termometern hade smugit ner strax under nollan. Inte så kallt enligt termometern men det kändes kallare när vi gick längsmed Mälaren mot Tantolunden. Det är inte ovanligt med många mugglare vid Årstaviken och en fin dag som denna var de extra många. Men trots alla mugglare kunde vi plocka fram både Årstaviken – Gräsmattan och Årstaviken – Stranden utan att väcka mugglarnas nyfikenhet.

Vi hade kängor på oss och det kanske inte är de smidigaste skorna om man ska hålla på med Orientering i Tanto, men ska man lösa en field myst är de bra. I GC-appen hade vi orienteringskartan som hjälpte oss att komma rätt. Det handlade inte om att springa fort, utan att söka efter ledtrådar vid tre olika punkter. Trots att vi tog oss uppför Tantos berg fick vi inte upp någon större värme. Så när vi var klara och kom till finalen var det med stelfrusna fingrar burken öppnades.

Utsikt mot Liljeholmsbron

Vi tog oss ner på söders gator och klev på buss 66 och åkte hem och värmde oss ett par timmar. Sen bar det av igen till Gamla Stan för att gå på julmarknaden. Där köpte vi traditionsenligt glögg som vi smuttade på samtidigt som vi försökte känna julstämning. Det känns inte riktigt som jul när det är barmark, men det är väl tradition det också, att det inte är snö på julafton.

Julmarknad i Gamla Stan

Kinnevik AB har sedan 1996 rest den så kallade Stenbecksgranen på Skeppsbrokajen. Den ca 36 meter höga granen är Stockholms högsta gran och brukar även kallas världens högsta gran. Om den kvalar in som världens högsta gran är däremot osäkert eftersom Stenbecksgranen är en byggsats och granar kan bli upp till 60 meter höga. Kanske är det Europas största julgran? Inte vet vi men det kunde bland annat diskuteras på eventet som arrangerades vid granen på Skeppsbron.

Stenbecksgranen

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: