Julfirande i Tyskland

Julafton skulle vi fira hos dottern med familj i Tyskland. Den andra dottern Sandra och Danny skulle komma hem från Kanada (om man nu kan säga att de kommer hem) för att följa med till julfirandet. Meningen var att vi skulle starta tidigt på lördagsmorgonen och köra hela dagen. Men när vi kom hem från jobbet på fredagen kände vi båda två att vi lika bra kunde åka på en gång istället för att vänta till nästa dag. Så runt klockan 19 satte vi oss i bilen och körde söder ut.

I Linköping svängde vi av för att logga den arkiverade WebCam Campus Valla. Den har återuppstått med en ny kamera på samma plats som den tidigare. Att logga denna är lite tvivelaktigt eftersom en webcam ska loggas med originallänken. Vi har tidigare loggat några tvivelaktiga webcam där CO tillåter egna foton om webcamen ligger nere, så den här får ingå i den samlingen av tvivelaktiga loggar. Det har blivit full aktivitet vid denna webcam då många börjat logga med den nya länken, och det får väl ses som att det är okej.

WebCam Campus Valla

Innan vi körde ut på motorvägen loggade vi flera challengar som finns nära motorvägspåfarten.
Challenge: 200 cykelcacher
Challenge: 2000 FP på 25 cacher Östergötland
Challenge: Dubbla kalendern
Challenge: 3 Megaevent

En av flera burkar som hittades

Det var inga problem att hålla oss vakna när vi gjorde stopp då och då för att logga cacher. Nästa vi stopp var vid den nya virtuella cachen Hovrättstorget – Virtual Reward i Jönköping.

Hovrättstorget – Virtual Reward

Ingen snö men ändå spår av att det är Jul

Innan vi lämnade Sverige körde vi till Lilla torg i Malmö för att få något i magen. Vi kryssade mellan alla smålulliga ungdomar fram till hamburgerrestaurangen. Det kändes inte trevligt att sitta där klockan två på natten bland sluddrande ungdomar, så vi tog maten i en påse och satte oss i bilen. Sen förflyttade vi oss några hundra meter till Malmö Live där ytterligare en ny virtuell loggades.

Malmö Live

Nästa gång vi fick vila var på båten mellan Rödby och Puttgarden. I 45 minuter försökte vi slumra så gott det gick. Det var inte det enklaste eftersom alla långtradarchaufförer var väldigt högljudda. I Puttgarden besökte vi Border shop som har öppet dygnet runt. Det var fler än vi som shoppade trots att klockan var halv fem på morgonen.

Else, Daniel och Maj visste inte att vi var på väg utan trodde vi skulle komma sent på kvällen. Klockan nio på morgonen ringde vi på Skype. Vi småpratade och sa att vi nu satt i bilen. Efter en stund sa vi att vi strax skulle ta en bensträckare, och då vände vi kameran så den filmade framåt. Först var Else tyst och fundersam, sedan skrek hon rakt ur när vi svängde in på deras parkering. De är här!
Det kändes bra för alla att vi fick en dag extra med framför allt banbarnet Maj. När hon skulle sova middag var det två till som somnade bredvid henne.

När vi ändå var i Bergen passade vi på att serva våra Walking in Bergen 1 som hade full loggremsa.

Tre små katter

När julen var över var det dags att vända hem igen. Vi körde samma väg så vid Rödby i Danmark svängde vi av till den virtuella cachen Stenen på Lolland by 1lollik. Förutom att fota sig på platsen skulle man mäta omkretsen på en sten. Något måttband hade vi inte med oss men det gick att lösa ändå. Vi tog Bosses iPhone och mätte med telefonens långsida runt stenen. Sedan googlade vi på vilka mått telefonen har och gångrade det med antalet mätningar. Fungerade fin fint. Det var bara ett problem, vi glömde kolla årtalet på stenen och det informerade CO oss om när vi kom till Sverige. Lite sent att vända tillbaka, men CO var snäll och sa att det var okej.

Stenen på Lolland by 1lollik

I Köpenhamn hade vi sett ut en cache som hade hög prio att logga. Challenge: All-round är en cache vi saknade för att få logga en annan challenge, och den måste loggas i december. Burken hittades samtidigt som en granne öppnade dörren och frågade om vi hittade det vi sökte. Det var tydligen känt att cachen finns där. Nu har vi kvalificerat oss för att få logga den andra challengen som vi kanske ska logga under trettonhelgen.

Helgens sista cache loggade vi i Möllevången. Månstorps gavlar – Jocke #4 är en virtuell cache vid en slottsruin från 1500-talet. Där tog vi helgens sista selfie och sen fortsatte vi hem till Stockholm.

Månstorps gavlar

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: