Nytt år och nya utmaningar

Det finns några idéer om vad vi ska ha för geocachingmål 2018. Innan vi bestämde oss för det gav vi oss ut på årets första cachingrunda, och den skulle inkludera flera utmaningar.

Den första utmaningen hade vi redan klarat av så det var bara att leta fram burken och logga Challenge: 100 finds in Danderyd. Det var inte många ute denna gråmulna nyårsdag så stealth mode behövde vi inte bry oss om. När vi ändå var i Danderyd/Djursholm loggade vi Djursholmsbanan Bragevägen och Roslagsbanan Djursholms Ösby, fler hann vi inte med eftersom vi hade en tid att passa.

Folktomt

I Märsta åkte vi till CITO:t, Inga raketer på Midgård #2. När vi kom fram hade det börjat regna och det var riktigt ruskväder. Inget bra väder för städning. Som tur var fanns det tak där vi kunde ta skydd.

Samling under taket

När CITO:t var slut tog nästa event vid. De flesta som var med på CITO:t fortsatte vidare till Internationella pizzadagen 2018 som passande nog arrangerades på en pizzeria. Vi hade inte anmält att vi skulle äta eftersom vi skulle åka vidare. Det var fullt inne i restaurangen så ägaren blev orolig att vi skulle ockupera platser när vi bara köpte bubbelvatten. Vi försäkrade att vi tänkte stå och strax skulle ge oss av.

Internationella pizzadagen 2018

Färden fortsatte förbi Knivsta till ett utmanande område. Vi parkerade i skogen bredvid bommen där vi vände ett par månader tidigare eftersom det då pågick älgjakt. Den här gången skulle ingen älgjakt stoppa oss, men det var nära att isgatan gjorde det. Totalt skulle vi gå 1,5 km enkel väg på den isiga gatan. Till en början kändes det nästan hopplöst då vi gled omkring som Bambi på hal is. Några hundra meter längre fram kunde vi i alla fall gå på kanten där det var lite skare.

Vad var det som lockade oss in på denna isiga väg? Jo det är alla dessa challengar som finns där. Vi uppfyllde målet att logga de flesta av dem och några hade vi loggat sedan tidigare.
De vi loggade den här gången var:
Challenge: GCP #13, Resenären
Challenge: GCP #15, Historikern
Challenge: GCP #16, Exotikern
Challenge: GCP #17, Världsomseglaren
Challenge: GCP #18, Finsmakaren
Challenge: GCP #19, Kommunalaren

När den sista challengen loggats hade solen gått ner för länge sen. Batterierna i en av de två ficklamporna var slut, så vi fick klara oss med en ficklampa. Genomvåta om byxorna vandrade två Bambisar tillbaka till den varma bilen.

Categories: Geocaching | 3 kommentarer

Inläggsnavigering

3 thoughts on “Nytt år och nya utmaningar

  1. Tack för tipset på alla Challenge cacherna.
    God fortsättning på 2018 och välkomna till Öland 😀😀

    Gilla

    • På Öland var vi för några år sedan men det blev inte många cacher loggade den gången. Kalmar känns lockande nu när det finns en virtuell cache där. Så vem vet, vi kanske kommer ner och även kör över bron. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: