Gudrunsrunda

Det var planerat att vi skulle åka till Eksjö under trettonhelgen, men eftersom Leena åkte på vinterkräksjukan i början på veckan så avbokade vi hotellet. Bilen vi bokat hade vi kvar och den hämtade vi på fredagen. Leena var fortfarande matt i kroppen och hade inte kraft till att springa runt och jaga cacher. Men att åka med i bilen klarade hon av om Bosse gjorde resten.

Bosse jobbade halvdag så vid lunch satte vi oss i bilen och körde mot Strängnäs. Mellan Strängnäs och Malmköping finns en ny challenge som heter D-Bomb S #Varje kommun i Södermanland – Challenge. Den var enkel och snabbloggad. Eftersom vi hade en lucka i multikalendern vände vi om och körde tillbaka till Stampmossen. Det är en enkel och kort multi som även den var snabbloggad.

Stampmossen

Vi är titt som tätt på landstället i Strängnäs och har då sett Gudrunsrunda men aldrig kommit oss för att åka och logga den. När vi för några månader sedan träffade Outride på ett event berömde han kvalitén på Gudrunsrunda. När vi nu var så nära var det dags att göra ett besök.

Gudrunsrunda

Många cacher är välgjorda och ligger längsmed en liten väg som inte är speciellt trafikerad. Vi mötte faktiskt inte en enda bil. Burkarna innehåller förutom loggremsa även ledtrådar som behövs för att få fram koordinaten till finalburken.

Gudrunsrunda – Trollskog var en lurig rackare. Den letade vi en bra stund efter utan att hitta den. Vi misstänkte vad vi letade efter men var inte helt säkra, så vi ringde en livlina i form av Outride. Han bekräftade att vi var på rätt spår och hintade om vilken höjd vi skulle leta på. Trots hjälpen tog det ett bra tag innan vi till slut hittade den snygga gömman. Cachens svårighetsgrad är 2,5 men vi tycker den kunde varit högre.

Trollskog

Bosse hoppade ur bilen och tog sig över sumpmark och upp en bit i skogen. Där letade han efter cachen Tack för Gudrunsrundan! Den gick inte att hitta trots att flera ställen genomsöktes. Med tanke på hinten fanns det bara en logisk plats där burken borde vara men där var det tomt. Senare fick vi veta att burken varit borta och att den nu ersatts med ny burk.

En speciell holk

När alla cacher i serien var loggade och ledtrådar insamlade var det dags att åka mot Gudrunsrunda – Final. Koordinaten vi fick fram såg ut att kunna stämma och mycket riktigt hittade vi en burk där.

Innan vi åkte hem körde vi till Strängnäs där vi loggade D-Bomb S #100 finds i Strängnäs kommun – Challenge och D-Bomb S #500 finds i Södermanland – Challenge.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: