Bilen rullade längre än planerat

Leena mådde bättre och skulle inte ha några problem med att köra om Bosse skötte loggandet. Planen var att åka och plocka cacher någonstans söder om Norrköping. Vi hamnade på en trail nära Valdemarsvik som vi tidigare varit på. Den gången DNF:ade vi sex cacher som vi nu gjorde ett nytt försök att hitta. De två första cacherna En liten omväg #35 och En litet omväg #30 var det inte konstigt vi inte hittade senast. Båda låg 30-35 meter ifrån koordinaterna. De fyra nästkommande hittade vi utan problem.

Fällda träd och burken borta?

Sen svängde vi in till Näs PT, en delstäcka med 24 burkar. De låg på bra koordinater men hade skiftande kvalitet. En del loggpapper såg ut som isklumpar eller var väldigt blöta. Vi gjorde vårt bästa för att plita ner vårat nick på loggremsorna.

Näs PT

Gran med björkstam

Nyfikna ugglor

Fotologg

Selfie

De flesta burkarna hittades, men fyra fick vi logga DNF på. Det var trots allt ett bra resultat.

I år ska vi försöka fylla de grader vi har kvar på Challenge – 360 degrees of Sweden. Två av de graderna var vi i närheten av så det var lika bra att få de överstökade. Kotunnel Öndal var enkel att ta sig till så där var det inga problem.

Kotunnel

Tornet ligger på ett berg i skogen. Vi hittade en infart till ett torp där vi kunde parkera. Därifrån var det några hundra meter att gå i blöt terräng. Efter att parerat mellan vattensamlingarna kunde vi börja klättra upp för berget. Det var inte brant så det gick bra att komma upp. Väl uppe hittade vi burken som var vattenfylld och där simmade loggboken omkring. Den gick inte att skriva på så vi gjorde en fotologgning.

Tornet

Som så många gånger tidigare hittar man en enklare väg från cachen än när man går till den. På bergets baksida var det torrare och närmare till en grusväg som går runt berget. Där tog vi oss ner och fick gå lite längre till bilen, men det var det värt.

Dags att åka vidare och vi fortsatte in på en väg där vi inte kom längre. Vart tog vägen vägen? Det var helt enligt plan. Där började AVBTÖ trailen med ca 35 burkar.

En burk som antagligen ett djur tuggat på

AVBTÖ är riktigt trevlig. Den innehållar burkar i skiftande storlekar. En del lite kluriga och finurligt gömda, men de flesta är enkla.

När Bosse hoppade ut vid en av cacherna och gick upp på en kulle stannade en bil nedanför. Föraren vevade ner rutan och frågade om vi letade efter något. Å nej, inte ännu en sådan där nyfiken mugglare. Men det var det inte, det var CO Ingu&Lengu som bara ville fråga om allt gick bra.

En av de sista cacherna vi gav oss på var multin Broarna över länsgränsen. Den hade ingen loggat på 9 månader. Det är en fyrstegsmulti som har högre D/T än de tidigare cacher vi loggat under dagen. Delstegen var inte svåra att räkna ut så det gick ganska fort att få fram finalkoordinaten. När vi körde till finalen hittade vi burken och kunde efter visst trixande få fram och logga den.

Vid starten av multin

Nu var frågan, skulle vi åka hem eller ta in på hotell i Västervik? Bosse föreslog ett tredje allternativ. Varför inte fortsätta till Kalmar och ta in på hotell där? I Kalmar finns en ny virtuell och några svårare challengar vi uppfyller och vill logga. Leena var inte sen att nappa på förslaget så vi fortsatte till Kalmar. Det var mörkt och sent när vi kom fram så någon mer cachande blev det inte. Restaurangen på Scandic var stängd så vi beställde utkörning av pizza. Öl fanns i baren så det gick ingen nöd på oss medan vi väntade på att pizzan skulle levereras.

Categories: Geocaching | 2 kommentarer

Inläggsnavigering

2 thoughts on “Bilen rullade längre än planerat

 1. Jessica

  Är ni kvar i Kalmar så bara måste ni ju ta Kalmar after office!! Den är verkligen en höjdare!

  Gilla

  • Tack för tipset.
   373 favoritpoäng, det låter som en bra cache. Tyvärr är vi inte kvar och hade inte så mycket tid i Kalmar. Vi sparar GC koden till en annan gång.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: