Ullevi ligger inte i Göteborg

Precis utanför det stora hotellet finne ett mindre hotell som kallas TB-hotell på hotell. När vi checkade ut från det stora hotellet checkade vi av det lilla hotellet, sen åkte vi vidare.

Anledningen till att vi igår fortsatte till Kalmar var för att vi ville logga några speciella challengar som har högre svårighetsgrad och den nya virtuella cachen. Vi började med Challenge: D/T 81 (B&T #1) som var nära hotellet. Först hittade vi den inte, men när vi ändrade blicken i Z-nivå så fick vi syn på burken.

Challenge: Log all D in all months (B&T #2) var även den i närheten och det var för just denna challenge vi stannade till i Köpenhamn då vi var på väg hem från Tyskland i julas.
I beskrivningen står det: För att få logga den här challengen ska du ha loggat minst en cache av varje D-nivå på var och en av årets månader.
Check på den, det uppfyller vi.
Det står även: ”Stege funkar nog inte här…”
Det kan vi intyga att det gör, i alla fall i kombination med långa farbrorn.

grönvit tipsat oss om cachen Val vid Kalmar slott så vi åkte dit. Den burken passade in i vår planering för på samma plats finns den nya virtuella cachen The ghosts at Kalmar Castle by Canonym. Där ska man fota sig som spöke och då fick vi vara kreativa och ta hjälp av det vi hade.

Det spökar

Innan vi lämnade Kalmar körde vi mot Ölandsbron där vi loggade Challenge #141H – 5 olika sorters gömmor samma dag, sen gav vi oss av norr ut.

Där borta börjar Ölandsbron

I närheten av Verkebäcksbron fyllde vi på med godis.

Sockerkicken gjorde att vi orkade med fler utmaningar så som Challenge #141E – 5 gömmor samma dag = 25 D/T och Gormarens Challenge #1 (1000 finds / 1 year)

 

I Västervik stannade vi till vid Ljungåsen för att titta på stenar. Det är en earthcache som vi behövde logga som sista pusselbit för en challenge vi senare ska logga utanför Stockholm.

Ljungåsen

Ett gäng ströburkar loggades och några av dessa låg på grader som vi behöver till Challenge – 360 degrees of Sweden.

En av de sista cacher vi besökte låg på just en sådan grad. Vi parkerade nedanför Ullevi. Då menar vi inte Gamla Ullevi, Nya Ullevi, Nya Gamla Ullevi, Gamlaste Nyaste Ullevi eller vad nu fotbollsarenorna heter, utan gården Ullevi. Cahen skulle finnas på en höjd så Leena valde att stanna i bilen medan Bosse lufsade iväg. Burken var inte så enkel som man först kunde tro. Ett föremål genomsöktes. Bosse gick runt, sträckte på sig, kröp och låg på rygg för att se alla detaljer. Var var burken? Bosse är envis när han vet att burken ska finnas där så nu började området finkammas. Telefonen ringde. Det var Leena som undrade var Bosse tagit vägen. Just då tittade burken fram. En snygging som fick en favoritpoäng.

Vi hade räknat med att det skulle vara tät trafik och köer när vi körde hem. Antagligen skulle vi inte vara ensamma på vägarna nu när alla helger var slut och skolorna skulle börja. Men vi hade tur, det var ingen fara, det rullade på hela vägen och vi kom hem tidigare än planerat.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: