Jakten på multi fortsätter 2018

I år ska vi fortsätta beta av de luckor vi har i multikalendern. Vi känner inga krav att det måste bli klart i år eftersom det är ganska många luckor kvar, men nästa år borde vi vara klara med detta projekt.

Den här dagen hade vi en lucka som skulle täckas, så Bosse tog sig till Roslagsbanan och åkte till Visinge.

Visinge station

Den nya multin Roslagsbanan, Visinge såg enkel ut och det var den också. Ingen krånglig uträkning så det gick snabbt att få fram finalkoordinaten. Enligt attributen skulle cachen vara vintersäker, men det är den inte. Attributet förvirrade i sökandet, men hinten var tydlig så det var inga större problem att hitta burken.

Bosse fortsatte på den upplysta löparspåret som slingrade i skogen. Mittpunkten – Täby ligger längre in i skogen och där är det inte upplyst. Men det gör inget när man har en bra ficklampa med sig. Det var över 100 meter till cachen och efter några tiotal meter blev det becksvart. Ficklampan slocknade och gick inte att tända. Var batteriet redan slut? iPhonens ficklampa fick duga som hjälpmedel. Det var inte enkelt att ta sig fram över den sumpiga marken hoppandes på grästuvor. Skicklighet eller tur, men skorna var fortfarande torra när burken hittades. Det blev samma väg ut ur sumpmarken och skorna var fortfarande torra när fastare mark nåddes.

ALLa kan vara med! men det var bara Bosse som tog sig till cachen. Man kan säga att vi gjorde som vi brukar göra. Leena löser mysten och Bosse åker och loggar den. Burken var enkel att hitta trots att det var mörkt. Det var festligt att så många signerat baksidan på informationsbladet i cachen och inte den riktiga loggremsan. Loggremsan är inte svår att hitta om man anstränger sig lite.

Det var dags att åka hem. Närmast var att gå till Roslagsbanan Ensta hållplats. På perrongen finns en cache som Bosse började leta efter. Precis då kom tåget. Fortsätta leta eller ta tåget? Inbördes förhandlingen blev, ta tåget. Det var ett kort tåg så det blev till att springa för att hinna fram till första vagnen. Cachen får ligga kvar till en annan dag då vi kommer tillbaka.

Categories: Geocaching | 1 kommentar

Inläggsnavigering

One thought on “Jakten på multi fortsätter 2018

  1. Tror faktiskt det stavas becksvart 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: