Lång väntan på Sunfleet bilen

En bil var bokad på Sunfleet och den skulle vara parkerad vid Londonviadukten. Men när vi kom dit var parkeringen helt tom. Hade vi bokat fel dag? Bosse ringde supporten och fick svara att vår bokning såg okej ut. Supporten ringde upp den som hyrt bilen innan oss och fick svar att han var på väg och hade fastnat i trafiken vid Globen, men skulle vara tillbaka om 10 minuter. Det var nog en lite vit lögn för trafikkamerorna visade att allt rullade på fint på Nynäsvägen. 30 minuter senare dök han upp med bilen. Vi gav oss inte in i någon diskussion utan det får Sunfleet ta med honom.

Tomt på Sunfleet parkeringen

Fritt fram på Nynäsvägen

Vi hade ingen tid att passa så fördröjningen gjorde inte så mycket. Eftermiddagens utflyktsmål var att logga en multi och några andra burkar på Värmdö. Det första stoppet blev vid Värmdö kyrka där multin Skörbjugg 2013 startar. Den multin är enklare att logga om man har bil eftersom det är långt mellan delstegen. Nästa delsteg löste vi vid Siggesta gård och sen kunde vi åka och logga burken.

Värmdö kyrka

Visst är Lillsved – väl värt ett besök. Där har vi varit många gånger med motorcyklarna och fikat på caféet som ligger vid vattnet. Den här gången kom vi med bil. Kaféet var stängt men det gjorde inget för vi hade med oss kaffe och smörgåsar som vi åt i bilen.

Fikapaus i Lillsved

Vi fortsatte på MC vägen till Oxdjupet där vi brukar ta färjan till Rindö och Waxholm. När vi kom fram till färjelägret körde flera bilar ombord på båten, men det gjorde inte vi. Vi skulle vända tillbaka, men innan dess loggade vi I väntan på färjan #1 Oxdjupet.

Fler cacher på Värmdölandet loggades vid Fagerdalavägen. Där har vi farit runt och loggat en hel del, men det har kommit nya som väntade på att få besök av oss.

Bosse letar burk

En som vi senast inte hittade var Fler cacher på Värmdölandet #5 (Älvsby). Där stannade vi för att göra ett nytt försök. Men hur vi än letade kunde vi inte hitta burken. Några andra har också DNF:at den trots att burken ska finnas där, så frågan är om svårighetsgraden D 1,5 är för lågt satt eller om koordinaten visar några meter fel? Ett tredje alternativ kan vara att vi helt enkelt letar för dåligt och det är väl mest troligt. Det blir förhoppningsvis tredjegången gillt nästa gång vi åker hit.

Några hundra meter längre bort stannade vi vid Fler cacher på Värmdölandet #7 (Tuna). Det började mörkna när Bosse klev ur bilen. Burken hittades och ett par meter från gömman fanns en stor röd blomma. Konstigt, det borde inte blomma så här års. Bosse tände ficklampan och konstaterade att det inte alls var en blomma, det var inälvor. Gissningsvis kom det från ett överkört rådjur eftersom det var nära vägen.

Rester från en viltolycka?

Efter dramat med inälvorna och den loggade DNF:en blev det genast roligare. Både Värmdöleden och Lilla Brevik var två trevliga cacher som fick en varsin favoritpoäng.

Det var nu helt mörkt, men innan vi åkte hem loggade vi ett par till burkar vid Saltarö. Sen fick vi vara nöjda eftersom bilen skulle lämnas tillbaka, och vi tänkte inte komma försent.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: