Geocachingkurs

Dottern Else har åkt på vinterkräksjuka så hon behövde vila. Därför tog vi med barnbarnet Maj på en liten cachingrunda. Vi ska lära henne allt vi kan.

Att åka buss är spännande och en lagom lång sträcka var att åka till Nacka Centrum och Forum för Romans. Den första geocachingkursen bestod i att bekanta sig med GPS:en. Maj visade stort intresse för den handburna GPS:en och ville lära sig allt praktiskt kring den. I alla fall var det vad vi ville tro. I själva verket tryckte hon febrilt på alla knappar och använde den mer som telefon än att spåra plastburkar. Hon var inte alls intresserad av att krypa runt i snön tillsammans med oss för att leta efter burken. Hon var helt nöjd med utbildningens första delsteg.

När burken var hittad fortsatte vi till Petroleum Tango #325 på andra sidan Värmdöleden. Här var det tänkt att vi skulle gå in i utbildningens delsteg nummer två. Konsten att hitta en burk. Men Maj pratade mest om lekparken vi lovat att åka till, så vi fick leta själva. När dagens andra burk hittats tog vi oss till lekparken där de snabbaste gungorna och högsta rutschkanor skulle testas om och om igen.

Categories: Geocaching | 1 kommentar

Inläggsnavigering

One thought on “Geocachingkurs

  1. Göran Forsmark

    Känner igen beteendet – typiskt för vissa människor. Lycka till!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: