Mål: Logga dubbelt så många cacher

Nu har barnbarnet Maj åkt hem. Planen var att logga dubbelt så många cacher mot senast då Maj var med. Tänk er att logga dubbelt så många som gången innan, det kan bli en hel del burkar det. Men i det här fallet handlar det bara om fyra stycken.

Bosse tog tvärbanan till Sickla där han skulle byta till Saltsjöbanan. I högtalarna ropade de ut att tågen var försenade pågrund av signalfel. Jaha, hur långtid skulle det ta då? Inte så länge visade det sig, tåget kom tio minuter senare.

Väl framme vid Storängen blev det en kortare promenad. Vid Värmdövägen kom mugglarna gruppvis gående då de klev av bussarna som kom tätt efter varandra. I en av luckorna mellan gruppmugglarna fick Bosse tag i den lilla burken.

I stora delar av Sverige finns en serie cacher som kallas Petroleum Tango. Även vi är ägare till en sådan. Ofta är de burkarna enkla att hitta, så kallade park and grab cacher. Men det finns tillfällen då burkarna sitter på olämpliga ställen. Exempelvis när cylinderformade rör fästs på detaljer där det råder explosionsrisk. Det har flera gånger hänt att polis och bombgrupp ryckt ut till platser där man trott det funnits en bomb, men det visat sig vara en cache. Petroleum Tango #327 är en sådan burk som kan kännas olämplig. Men om markägaren är informerad så ska det nog inte vara några problem.

Däremot var Petroleum Tango #326 på ett ställe som ligger inom bensinmackens område men ändå på en plats som inte alls känns olämplig.

På Skvaltans väg var det bilkö. Mugglarna var antagligen Påväg att handla på ICA Maxi. Bosse ställde sig med ryggen mot bilkön och plockade fram ännu en mycket liten burk. När loggremsan var signerad och burken skulle återplaceras tappade Bosse den i snön, så det blev till att leta en stund till innan den för andra gången hittades.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: