Det är ingen ko på isen

Lunch behöver vi äta och då passade det bra att åka till Event #29: Grilldax – Hägerstensåsen. Innan vi åkte dit behövde vi handla grillkorv och bröd, så första stoppet gjorde vi på ICA vid Mariatorget. Där hade de all mat vi behövde, men hade vi verkligen allt som vi behövde? Ryggsäcken såg ovanligt tom ut när maten skulle packas ner. En väsentlig detalj saknades, GPS:en! Okej ingen panik, det finns GPS i telefonerna så det fick duga till dagens utflykt.

När vi klev ut från tunnelbanan i Hägerstensåsen visste vi att eventet skulle vara någonstans till vänster. Vi gick åt det hållet och kände röklukt från en grill Det gick bra att sniffa sig till eventet utan GPS.

Grillen var tänd men det var ingen större värme. Med kraftig hjälp av tändvätska fick mikano66 upp värmen så grillandet kunde starta.

Det var strålande sol och det värmde skönt trots att termometern visade minus åtta grader. Efter eventet hade vi planer på att logga ett par andra cacher i söderort, men det blev inte riktigt som planerat. mbis och JchK hade planer på att åka till Edsviken och frågade om vi ville följa med, vilket vi också gjorde. Så efter eventet gav vi oss av för att logga några andra burkar som inte stod med på dagens att göra lista.

Vädret slog om och var inte alls lika bra norr om Stockholm. Den cache som först och främst lockade oss till Edsviken var Älgen. Det är en staty som står på ett grund ute i sjön. När det nu varit minusgrader i flera dagar skulle även vi våga oss ut på det frusna vattnet. På väg ut stannade vi vid en kille som pimplade och han visade att isen redan hunnit bli en decimeter tjock, så det var ingen fara att gå på den.

Innan vi återvände till bilen gick vi upp i skogen för att logga Borgenbergets grav och Borgenberget i Danderyd. Det var inga svårigheter att hitta burkarna även om vi fick krypa runt i snön en stund.

Sen åkte vi runt till andra sidan Edsviken där de andra skulle logga en multi som vi redan loggat. Det passade oss bra för inte långt därifrån kunde vi logga mysten Sollentuna scouter – Sollentuna Södra Scoutkår. En snygg lösning på gömman som vi gav en favoritpoäng.

Multin som de andra skulle logga gick inte att logga, burken hade frusit fast. Vi skissade på en reservplan eftersom mbis verkligen behövde logga en multi. Valet föll på Trafik-Trolle #1 i Sollentuna. Vid starten var det enkelt att parkera så vi lämnade bilen när vi till fots fortsatte till finalen. Även här stötte vi på en snygg lösning av gömma, så den fick också en favoritpoäng. Alla var nöjda med dagens utflykt när vi rundade av dagen och körde hemåt.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: