Taxi som geocachingfordon

På Swedenborgsgatan klev vi av bussen för att byta till pendeltåget mot Södertälje. När vi gick ner till plattformen kom folk mot oss som sa att det inte gick några tåg på grund av strömavbrott. Ja ha, vår vanliga otur. Men skulle man kunna vända oturen till tur istället. En tur med taxi kanske?

Det fina i kråksången är att om man kommer bli mer än 20 minuter försenad på grund av att buss eller tåg inte går som de ska, så kan man ta en taxi som SL ersätter. Det har vi utnyttjat några gånger tidigare och det har alltid fungerat. Så vi beställde en taxi som hämtade oss utanför Södra station och körde oss till Södertälje. Resan blev både snabbare och bekvämare än pendeltåget.

Idag var en sådan där multi dag och då tänkte vi logga En enkel multi utanför Scanias huvudkontor. Från det första delsteget fick vi en fin promenad till finalen där Leena gjorde sitt för att få fram burken.

Vid Nya polishuset gav vi oss på ännu en multi. Där var det inte helt logiskt vad man skulle göra. Att det gällde siffror på en skylt förstod vi, men på vilken sida av skylten? Det fanns siffror lite över allt på skylten och frågan var hur många av dessa som skulle användas. Förvirringen var stor men tillslut fick vi fram en koordinat som kunde stämma. Vi gick till finalen och där hittade vi en detalj som stämde med hinten, men ingen burk fanns där. En man kom fram till oss och frågade vad vi höll på med. Vi berättade om geocaching och visade hur appen ser ut i telefonen. Han såg uppriktigt intresserad ut och sa att han skulle googla på geocaching.

Efter att loggat DNF tröstade vi oss med siloP som hittades snabbt. Därifrån fortsatte vi till Saltsjötorget i centrala Södertälje.

Vid gågatan var det många mugglare i rörelse vid De sju dödssynderna #2 AVARITIA. Vi letade diskret och lyckade få grepp om den lilla burken.

Dags att åka hem så vi vandrade vidare mot Södertälje station. På informationsskyltarna stod det att tåget skulle gå om 7 minuter, som strax efter ändrades till 16 minuter, 20 minuter, 25 minuter…. Där tänkte vi inte vänta. Det blev till att boka en ny taxi och ännu en bekväm resa tillbaka till Stockholm.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: