Mile High City

Vi hann inte vara hemma mer än fyra dagar innan det var dags för nästa resa. Bosse åkte till Arlanda på morgonen och klev ombord på planet till Frankfurt. På eftermiddagen var det Leenas tur att kliva på planet till Hamburg. Varför flög vi till olika tyska städer? Leena skulle stanna i Tyskland för att hälsa på barnbarnet i några dagar. Bosse bytte bara plan i Frankfurt och fortsatte sin resa till Denver i Colorado.

Årligen arrangeras SAS Global Forum i USA och för fyra år sedan var Bosse med i Washington. I år arrangerades SAS Global Forum i Denver, en plats BandLEngstrom inte tidigare besökt. Trots att vi flugit en väldans massa gånger har Bosse aldrig flugit med en Boing 747, men den här gången blev det av.

För några månader sedan när vi flög till Tyskland satt vi bredvid ett hurtigt pensionärspar. De lärde oss att Lufthansa alltid serverar Sekt (tysk skumpa) på sina flygningar. De ställer nästan aldrig upp Sekt flaskor på serveringsvagnen, men ber man om ett glas så tar de fram flaskan. Så numera beställer vi alltid Sekt om vi inte bokat hyrbil. Det roliga var att Bosse bad om Sekt på både flyget till Frankfurt och Denver och båda gångerna öppnade de en ny flaska.

Det kändes konstigt att landa i ödemarken på Denvers flygplats. Landningsbanan Lufthansa gick ner på ligger långt ifrån terminalen, så planet fick taxa i säkert två kilometer. Denvers flygplats är till ytan USA:s största. Slår man ihop de stora internationella flygplatserna Atlanta, O´Hare, Los Angeles och Dallas så rymmas de tillsammans på Denvers flygplats. Väl framme i terminalen tog det nästan två timmar att ta sig genom de olika säkerhetskontrollerna. Två gånger skulle man lämna fingeravtryck och fota sig, både i en automat och hos passkontrollanten. Denvers terminal är väldigt rörig och en av de sämre flygplatser vi besökt. Det är ganska dåligt skyltat och känns som de klämt in terminalen i ett köpcenter.

Klockan var 05:00 när Bosse insåg att det inte gick att sova längre. Jetlagen hade spelat honom ett spratt, så det var lika bra att gå upp och duschade för att sedan invänta frukosten som serverades 2 timmar senare. Tack vare jetlag kom Bosse tidigt ut på Denvers gator med gps:en i handen.

Termometern visade -4 på morgonen men skulle senare stiga till +15. Dagens mål var att logga två virtuella cacher och allt som fanns där emellan. Det var tänkt att Just ask Curtis skulle bli den första loggade cachen, men det blev istället den första DNF:en.

Kardborrband utan burk

Bättre gick det att hitta No Parking Near the ‘Beech’ även om det var en lite lurig rackare. Pling, ny stat loggad och det gav oss en ny souvenir. Varje loggad amerikansk stat ger en souvenir.

På andra sidan floden som rinner genom västra Denver ligger Mile High Stadium. Det är en arena där det spelas amerikansk fotboll. Det var där den första virtuella cachen Before fick besök av ena halvan av BandLEngstrom. Stadion har fått sitt namn från Denvers smeknamn som är Mile High City eftersom staden ligger 1610 m.ö.h.

Med sina 608 favoritpoäng var det inte svårt att förstå att LoDo TB & Geocoin Hotel skulle bli en av de snyggaste cacherna som loggades denna dag. Helt synlig burk men ändå kamouflerad och svår att komma åt för mugglare.

På den östra sidan om centrala Denver ligger Denver City Park. Där finns den andra virtuella cachen Denver Benchmark.

Bara ett par stenkast bort finns ännu en virtuell cache, men det krävs ganska mycket för att logga den, så den hoppades över.

Var finns taxi när man väl behöver en. Inte i Denver i alla fall. Taxi tycks vara en bristvara i staden för det syntes ingen så långt ögat kunde se. Men tack vara det kunde några till cacher loggas på väg tillbaka till hotellet. 16 cacher loggades denna första dag under de 29 kilometer långa promenaden.

På kvällen var vi några som skulle på hockey för att se Colorado mot St Louis. Det var sista matchen i grundserien och mycket stod på spel. Det lag av de två som vann skulle gå vidare till slutspel. Bosse har sett en hel det NHL matcher men det här var nog ändå den bästa av dem alla. En riktigt fartfylld match med engagerad publik. Extra kul att få se den före detta AIK spelaren Nemeth spela i Colorados första femma. Colorado vann till slut fighten.

Categories: Geocaching | 1 kommentar

Inläggsnavigering

One thought on “Mile High City

  1. Vilken tripp 😀😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: