Resans varmaste dag

Efter ett par härliga dagar i New Orleans var det åter dags att sätta sig i bilen. Vi skulle köra många mil denna dag men dröjde oss kvar i Bay Saint Louis, Mississippi som är en liten mysig semesterby. Där letade vi snabbt fram informationen som behövdes för att logga den virtuella cachen Tercentenary.

Det var främst multin Pirates of the Bay vi ville logga eftersom vi denna dag behövde täcka en lucka i multikalendern. Det första delsteget gick bra även om vi fick leta en stund innan vi hittade den lilla skylten med informationen. Delsteg två var det värre med. Inne i ett café skulle det finnas ett mynt i golvet med information, men golvet var omgjort och myntet borta. Vi köpte kaffe på cafét och frågade personalen om de kände till myntet. Det gjorde de, så vi fick det vi behövde. Sen skulle bara burken hittas, men det var inte så enkelt. Koordinaten pekade på ett snårigt buskage vid en begravningsplats. Medan vi letade kom en parkvakt och frågade hur vi mådde. Allt okej och vi förklarade vad vi höll på med. Han kände till geocaching men inte att det skulle finnas en burk där. Hmm, var koordinaten fel? Vi letade en stund till och var på väg att ge upp, men då hittade Leena burken.

I Gulfport gjorde vi ett sista burkrace innan vi lämnade Mississippi. Där vimlar det av challengar så vi for fram i stan och fick ihop 12 challengeloggningar.

Det var dags att rulla vidare. Vi körde ut på motorvägen för att börja beta av de 350 km som var kvar innan vi var framme. En vägskylt informerade att vi rullade in i ”Sweet Home Alabama”. En ny stat och en ny cache skulle loggas och det blev vid rastplatsen I10 Eastbound Pull-Off.

Alabama har en kort kustremsa vid Mexikanska Golfen, så efter bara några mil hälsade nästa skylt oss välkomna till Florida.

Dagens mål var Pensacola i Florida där vi bokat boende. Det var kväll när vi kom fram så det blev till att ge sig ut för att äta middag på en gång och logga ett par burkar.

Nästa dag var en varm och härlig dag. Termometern visade +28 grader. På hotellet serverades urusel frukost så vi åkte till en restaurang ett par kilometer bort där vi beställde ägg Benedict och rikligt med kaffe.

För att komma till Gulf Islands National Seashore Parks måst man betala inträde, men det är det värt. Parken består mestadels av sand, vit härlig finkornig sand. Det måste vara ett paradis för sol och baddyrkare. Några sådana är inte vi, men det fanns annat som lockades oss ut på denna vita halvö.

Där finns militärhistoria från inbördeskriget fram till några år efter andra världskriget. För den virtuella cachen Military History Series – Pensacola Batteries behövde vi besöka några av dessa historiska platser. En av platserna var avspärrad så vi kunde inte ta oss dit. Men CO tyckte vi gjort ett bra jobb med de övriga svaren så han tillät oss att logga cachen.

Längst ut på udden ligger Military History Series – Fort Pickens. 1829 påbörjades bygget av fortet som var ett av fyra fort som försvarade Pensacola Bay och dess flotta. Det användes 21,5 miljoner tegelstenar för att bygga fortet. 1899 utbröt en brand i fortets nordvästra hörn där det förvarades krut. Så en stor explosion raserade hela fortets nordvästra mur där det än idag är en öppning i muren. Fort Pickens var i bruk fram till 1947 då fortets militära verksamhet lades ner.

På eftermiddagen återvände vi till hotellet där vi fick låna en varsin cykel. Sex cacher och en DNF loggades på cykelrundan. Många burkar var finurligt gömda och tog en stund att hitta, men det var bara kul att få några utmaningar att jobba med.

På kvällen gick vi till Flounders, en restaurang vi fått tips om. Vi var inte så hungriga så vi beställde tre olika förrätter att dela på. Kyparen sa att de var stora och helt okej att dela på. Några minuter senare kommer maten in. Tänk er nu att allt går i slow motion. Leena tittar upp och ser kyparen komma mot oss med en bricka med mat. Leena ruskar på huvudet åt killen som tittar på oss och ler stort och nickar. Nog räcker maten att dela på. Det var enorma portioner!

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: