The Eagle has landed

Det var dags att påbörja hemresan, men vi hade ingen panik, det var många timmar kvar innan vi skulle ta flyget från New Orleans.

En bit från Pensacola loggade vi 17 challenge cacher och en av dessa var Half of the United States Challenge. Vi har besökt 35 av USA:s 51 stater och en dag kanske vi besökt dem alla.

En annan av de challeng cacher vi loggade var 5/5:an Type Caching Challenge. Det var vår 30:e loggade 5/5 cache och det gav oss ytterligare en diamond badge.

Vi lämnade Florida och kom in i Alabama där det var dags att fylla på bensin. På många bensinmackar måste man ange postnummer när man betalar med kort. Man kan undra varför de vill ha ett postnummer? Vi skrev alltid in vårat svenska postnummer och det fungerade varje gång.

Längsmed en fin väg i Mobile, Alabama fanns det många cacher, men det var inte lämpligt att stanna vid alla eftersom trafiken var tät och många körde väldigt fort.

Vid en av platserna vi stannade på fanns ett lusthus en bit ut i vattnet. Där skulle vi leta efter Freshest Fish Filets In Town. En skylt varnade om alligatorer, så Bosse blev lite orolig. Leena menade att det inte alls var någon fara eftersom det var ett namn på ett vaktbolag. Leena gick ner på bryggan som var nästan jäms med vattenytan och letade runt utan att hitta burken. Sen letade vi noggrannare på lusthusets insida och där hittade vi burken. Senare när Leena googlade såg hon att den säkraste platsen att se alligatorer i Alabama är i Mobile, precis där vi letat burk. Gulp!

Vi svängde av till ett militärmuseum där det skulle finna en virtuell cache. Den virtuella cachen Nidus var inte svår att hitta eftersom den var vid ett av museets största objekt.

Återigen kom vi till Mississippi och där svängde vi in på en rastplats alldeles bredvid NASA:s anläggning. På rastplatsen såg vi en månlandare som vi blev nyfikna på så vi gick fram och läste på informationstavlan. Lunar Lander var 1960 ett träningsredskap då Apollo astronauterna tränade inför månlandningen. Undrar om Neil Armstrong gick ner för denna Lunar Lander och även tränade på att säga, “The Eagle has landed”.

Det började skymma så vi gasade vidare till New Orleans där vi checkade in på ett motell precis bredvid flygplatsen. Tidigt nästa morgon påbörjade vi flygningarna hem.

Då vi mellanlandade i Denver hade vi flera timmar att fördriva. Passande nog fanns Denver International Airport Earthcache inne i terminalbyggnaden. Det blev den sista cachen vi loggade innan vi återvände till Sverige.

Categories: Geocaching | 1 kommentar

Inläggsnavigering

One thought on “The Eagle has landed

  1. Grattis till nr 30 😀😀😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: