Katrineholm 100

I oktober 2017 släppte Tyfting en serie med 101 cacher för att fira Katrineholms 100-årsjubileum. Alla cacher är mystar som på GC-kartan formar talet 100. Men det är som sagt mystar och då är burkarna placerade någon helt annan stans.

Vi bestämde att göra denna serie tillsammans med CKAI och att vi skulle träffas vid Katrineholm 100 – 1920. Alla hoppade in i vår bil och sen gasade vi iväg för att logga mins 101 cacher.

Många burkar låg enkelt till att logga från bilen och de var enkla att hitta eftersom koordinaterna oftast var bra. Några gånger fick vi lämna bilen och ge oss ut på kortare vandringar, men det var bara skönt att få röra på benen.

Det var inte bara cacher i serien som loggades, även några traddar som låg längsmed vägen, bland annat den vid Floda kyrka. En del andra stopp gjorde vi också vid burkar vi redan loggat men som CKAI inte loggat.

Vid en av mystarna hade vi knappat in en felaktig siffra och letade därför onödigt länge efter burken. CKAI ringde en livlina som bekräftade vårat misstag och då gick det enklare att hitta burken. Annars flöt allt på bra och det blev inga andra missöden eller DNF:er.

Fel burk

Dagen närmade sig sitt slut och det var dags att åka till Katrineholm 100 – Final. Där i skogen såg vi några med loggboken i handen. Det var för oss de välkända GC-jägarna Graazzt, sveasen, Den Onde I Norsbol och Cattisz. Vi hade sett deras gemensamma nick i flera av burkarna vi loggat denna dag så vi visste att de hela tiden varit i närheten. Det blev ett oplanerat event i skogen innan vi fortsatte vidare.

Den sista cachen i Katrineholm 100 serien var loggad men vi var inte helt nöjda. Mins en cache till skulle loggas och det en multi. Valet föll på Ambulanser vid Österporten som var en mycket enkel multi och tacksamt var det inte långt till finalen där burken hittades enkelt.

Nöjda med dagen skjutsade vi CKAI till deras bil och sen åkte vi hem åt varsitt håll.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: