Malmjärn Runt

Bilen var packad och vi var redo att köra till Leenas pappa i Åshammar för att tillbringa valborg där. Men först åkte vi till Arlanda och denna gång skulle vi inte flyga iväg utan främst titta på en Bitumenkokare.

Challenge – Around the Baltic Sea publicerades samtidigt som vi kom hem från USA och satt i taxin på väg hem från Arlanda. Den visste vi att vi var godkända att få logga eftersom vi loggat cacher i alla länder runt Östersjön. När loggen var signerad körde vi till Arlandas terminal 5, men som sagt inte för att flyga någon stans. Det var bara en stor kopp kaffe som lockade oss att ta med i bilen.

Ett välkänt landmärke längs med E4 är Dragon Gate vid Älvkarleby. Det är ett hotell som köptes av den kinesiske affärsmannen Jingchun Li 2004. Han hade planer på att bygga om fastigheten till en mötesplats för svenska och kinesiska affärsmän. Dragon Gate tog många år att bygga och blev ingen ”hit” utan lades ner när det till slut såg ut att vara färdigbyggt. Nu är byggnaden till salu och står tomt.

När Valborg var över drog vi på oss cachingkläderna och gav oss iväg till Malmjärn. Där finns en mystserie med över 50 cacher. Vi har i flera månader försökt komma iväg för att logga de cacherna men det har alltid kommit något emellan. Nu när vi ändå var i närheten blev det i alla fall av. Först svängde vi in till Gammelgården, men precis som ett par andra innan oss kammade vi noll och fick börja dagen med att logga DNF.

Malmjärn Runt 48 var den första vi loggade i serien. Femtio cacher är indelade i fem delsteg och varje del ger en bonusfinal. När man loggat alla fem bonusfinaler får man även koordinaten till en superfinal. Så det var dagens mål, att logga alla cacher och nå fram till superfinalen.

Många burkar gick snabbt att hitta men en del fick vi leta länge efter innan vi hittade. Trots lätt regn och ganska blött i markerna klarade vi oss bra från att bli genomsura.

När vi kom till Malmjärn Runt 15 var det bara att erkänna, den burken hade en skogsmaskin hittat före oss.

Några burkar senare kom vi till ytterligare ett skogshygge och det var ännu större än vid den burk vi tidigare inte hittat. Det var inte med någon större förhoppning vi började se oss omkring. Men titta, där var ju burken på en gren på marken. Ibland ska man ha tur.

När alla hintar från bonuscacherna var insamlade kunde vi ge oss av mot Malmjärn Runt 56 – Superfinal. Men någon försökte stoppa oss.

På sätt och vis lyckades de stoppa oss för bilen fick vi lämna där och fortsätta till fots. Men stoppa oss från att logga superfinalen det gick inte.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: