Herresta

Landsstället i Strängnäs ska säljas så vi har varit där och röjt en hel del. Något vi kommer sakna därifrån är midsommarfirandet eftersom vi alltid brukar vara där på just midsommar. Det finns risk/chans att huset säljs innan midsommar och därför ordnade vi en mini midsommarfest så här en månad innan midsommar. Det där med datum är bara ett nummer i kalendern, det är väl inte så knussligt när midsommar firas.

När vi ändå var i trakterna återvände vi till Herresta där vi tidigare loggat flera burkar. Förra året kom det ut några nya cacher i Herresta serien. Burkarna ligger i och omkring ett sommarstugsområde så det är lätt att drar till sig nyfikna ögon. Speciellt när vi kom i en bil som inte var känd bland grannarna. Men vi försökte vara så diskreta som möjligt utan att väcka onödig uppmärksamhet.

Herresta 16 bjöd på en del motstånd. Där gällde det att lösa en gåta innan det gick att komma åt loggboken.

Varför stå och fundera på gåtan när vi istället kunde gå till bokema, som har ett hus i närheten, och ta en fika och klura tillsammans med dem. På deras soliga veranda med fin utsikt över Mälaren kunde vi i lugn och ro fundera ut lösningen. De hade inte loggat cachen så när vi trodde vi hade rätt lösning tog vi en promenad tillbaka till Herresta 16. Locket gick fint upp när vi satte in rätt kod.

De tre sista cacherna i serien loggades innan vi satte oss i bilen och åkte vidare.

Nästa stopp blev vid HCPT (Herresta Cyckel Power Trail). Några cyklar hade vi inte med oss men det gick bra att gå denna trail som innehåller sex cacher.

När vi nästan var framme vid HCPT:04 (Herresta Cyckel Power Trail) öppnade sig skogen och grusvägen fortsatte över ett kalhygge. Det kändes inte bra eftersom det fanns risk att burken hade avverkats. Men vår oro var inte befogad, burken fanns där den skulle.

När alla burkar i serien var loggade återvände vi till bilen och avslutade dagens lilla cachingrunda.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: