Snabb utryckning till Tyskland

Leenas telefon ringde på förmiddagen.
– Hej, jag är på BB och har fått förverkar.
Det var dottern i Tyskland som ringde och tydligen var barnbarn nummer två ivrig på att få komma ut, och det 7 veckor för tidigt. De hade ingen som kunde ta hand om Maj då de var på BB så vi fick rycka in. Tack vare förstående arbetsgivare fick vi ta med jobbet till Tyskland och jobba därifrån. Vid lunchtid kom vi hem och försökte få tag på en hyrbil. Tanken vara att om det behövdes skulle vi ha möjlighet att stanna i Tyskland i två veckor. Av en ren tillfällighet hade Hertz en special deal just nu på Volvo S90. Om man hyrde bil i en månad fick man den för samma pris som för två veckor. Vi hyrde bilen en månad.

Några timmar senare kom vi till Linköping där vi svängde av för att ta en snabb bensträckare. The Impopulär Challenge blev bra att stanna vid.

Tyska artisten Bosses låt spelades på radion

Sen sträckkörde vi hela vägen och kom fram mitt i natten. På morgonen fick vi ingen sovmorgon, det var jobbardag. När vi kom upp satt Maj och Daniel i soffan. Snacka om att Maj blev förvånad när mormor och morfar hel plötsligt stod i rummet.

Under tiden de blivande föräldrarna var på BB jobbade vi från deras hus samtidigt som vi tog hand om Maj. På BB fick Else värkstoppande medicin så inte barnet skulle komma ut för tidigt, så det lutade åt att vi skulle bli kvar ett tag i Tyskland.

Våra vänner Christer och Anette som det senaste halvåret bott i Spanien, var på väg hem och hade övernattat i närheten av Hanover. De var alltså bara några mil ifrån oss, så de kom förbi på en förmiddagsfika. Det var kul att träffas eftersom det var ett tag sedan vi sågs.

Det här var ingen geocachingresa men några burkar skulle vi ändå kunna logga. Efter jobbet tog Leena hand om Maj medan Bosse satte sig i bilen och körde iväg för att leta burkar.

Bredvid landsvägen finns många smala vägar som inte är bredare än cykelvägar. Det är därför inte ovanligt att man möte cyklister på dessa vägar. Vid Der Froschkönig stod ett cykelpar och Bosses första tanke var att de var geocachare. Men deras beteende såg inte alls skumt ut, så som geocachare ibland gör då de försöker röra sig i tron om att de inte syns. Det visade sig att de fått punktering på en av cyklarna. Bosse erbjöd dem skjuts, men de tackade nej.

Cryptex var en hård nöt att knäcka. Dels för att burken hittades 10 meter ifrån koordinaten, men även för att den var svår att öppna. För att få fram rätt kod skulle flera frågor besvaras och de var på tyska. Bild på frågorna skickades till Leena som tog hjälp av Daniel med översättningen. En stund senare kunde burken öppnas. Det kallar vi teamwork.

I villaområdet i Baven finns den snyggt integrerade cachen Abwasserhebewerk ”Zur kalten Kirche”. Första tanken, det kan väl inte vara den. Andra tanken, ska man verkligen låsa upp här? Trots avskräckande el-kablar och lås var det cachen som gömde sig bakom plåtdörren. En favoritpoäng till den cachen.

Några till enkla burkar loggades längsmed vägarna, men sen fick det räcka. AIK skulle möta Bajen i allsvenskan och den matchen ville Bosse inte missa.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: