Bergen-Belsen

Daniel som haft beredskap skulle på morgonen lämna jourbilen till en kollega på NATO basen. Bosse åkte efter med vår bil så Daniel skulle få skjuts tillbaka. Bosse parkerade utanför när Daniel svängde in på NATO basen. En stund senare kom Daniel tillbaka men kom då på att han glömt en sak. Daniel sa att vi kunde köra fram till vakten och vakten hade tydligen inget emot att vi körde in. Det var en ganska märklig känsla att köra in på NATO basen i en svenskregistrerad bil. När vi ändå fått lov att köra in guidade Daniel runt på området som var väldigt stort. Bosse ville testköra en av stridsvagnarna, men det fick han inte.

När det är helg i Tyskland är allt stängt. Det känns som Sverige på 1970-talet, så det gäller att man handlat allt som behöver, speciellt mat. Dessa helgdagar är bra för att logga speciella cacher, som exempelvis Nightshopping som finns utanför mataffären. Den var rolig att logga. Bosse fick klättra upp för en pelare vid affärsingången för att komma åt burken. Inget han hade gjort om affären varit öppen.

Precis som tidigare stannade Leena hemma med Maj när Bosse körde iväg på en cachingrunda. Den här gången blev färden lite längre då Herz des Waldes: Zeuge serien skulle loggas. Det är en serie med åtta cacher plus en bonuscache. För att få koordinaten till bonuscachen skulle frågor från de övriga cacherna besvaras. Alla frågor var på tyska så någon bonuscache blev aldrig loggad.

I övrigt var cacherna placerade i ett fint skogsområde där man kunde köra bil, även om det ibland var smalt. Bitvis såg det mer ut som traktorspår än grusväg.

När burkarna i skogen var loggade fortsatte färden till flera andra cacher. Dagens roligaste var nog Cheeeeeeeeese, en fartkamera i skogen.

På sjukhuset hade läkarna slutat ge Else värkstoppande medicin. Läkarna trodde att det under eftermiddagen kunde komma en bäbis. Mycket riktigt, fem dagar efter att vi körde till Tyskland tittade en liten Lea ut.

Leena och Maj på väg till BB

Leena och Maj på väg till BB

Vi stannade ytterligare ett par dagar så föräldrarna kunde umgås på sjukhuset. Eftersom Lea var för tidigt född fick hon stanna kvar längre på sjukhuset, men föräldrarna kunde åka hem.

Dagen innan vi åkte hem besökte vi Bergen-Belsen. Det är en minnesplats från andra världskriget över krigsfånglägret som låg där.

Under krigsåren dog över 70.000 fångar i lägret och den mer kända av dem var Anne Frank.

På området finns många massgravar där flera tusen kroppar ligger begravda. För många år sedan besökte vi Auschwitz och Dachau. Precis nu som då kände vi de historiska vibbarna från denna skrämmande plats trots att alla byggnader är rivna.

Det var dags att åka hem. Innan vi åkte ut på motorvägen körde vi till McDriveCache, en cache vi tidigare besökt. Den gången saknade vi det rätta verktyget men det hade vi med oss nu. När vi svängde in på parkeringen såg vi en person smyga runt i buskarna. Helt klart en geocachare. Det var Don.Kassel och han blev glad att träffa oss för han saknade verktyget som vi hade med oss.

Vi gasade på och gjorde inga stopp förrän vi kom till Puttgarden.

När vi kom till Skåne åkte vi för att logga multin Lödde Qvarn. Den gick snabbt att slutföra så vi loggade några burkar till innan vi fortsatte mot Stockholm.

Godisflyget har vi kört förbi många gånger. Nu tog vi oss tid att stanna och titta närmare på det.

Mitt i natten kom vi fram till Nostalgi. En riktigt fin bensinmack med många detaljer. Synd att det var mörkt för där finns säkert flera roliga detaljer att titta på. Det kanske blir ett återbesök en annan dag.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: