En älg i storstadsdjungeln

När vi ändå hyrt bil en månad så ska den utnyttjas. Bästa användningsområdet måsta väl ändå vara att åka iväg på en geocachingrunda. Det utvalda området blev Nykvarn.

Frågan är Skylt,sten eller? Det är en ny cache som inte vara helt enkel att hitta. Vi sökte både här och där och det tog en stund innan Leena till slut fick syn på burken. Så här länge kan vi inte hålla på att leta, då blir inte många burkar loggade.

Vad hände då vid Mörby industriområde? Inte var de då någon snabbloggning där heller. Åter igen letade vi länge men den här gången hittade vi inte burken. Graazzt blev vår livlina som hintade var vi skulle leta. Se där, där var burken på en plats vi redan letat på. Bäst att förflytta oss en längre sträcka så vi inte fastnar igen.

I Bommersvik finns en serie med 15 burkar som heter På väg mot Yngern. Innan vi påbörjade den tog vi en fikapaus på en av bänkarna vid fotbollsplanen.

Burkarna är ganska enkla och det tackade vi för med tanke på vår tröga start med att hitta de tidigare burkarna. De första cacherna ligger efter ett löparspår så det var enkelt att ta sig fram.

Här har Tage Erlander bott

Multin BV#4 Anna Lindh hade vi inga problem med att lösa, men vid finalen hittade vi inte burken. Burken är där för vi har sett att andra hittat den efter oss. Men denna dag ville den inte visa sig för oss.

BV#5 gå och fiska var lika enkel att lösa, men även där fick vi problem vid finalen. Det var inga problem att hitta burken, men där burken låg fanns ett fågelbo med flera ägg. Det ville vi inte röra så vi gjorde en fotologg och informerade CO om de nya gästerna vid cachen.

Nu började den riktigt tuffa biten av serien. Vi följde en liten smal väg in i skogen och där bröt helvetet ut. Så fort vi stannade för att logga en cache attackerades vi av hundratals mygg. Leena har inga större problem med mygg, men Bosse tycks vara väldigt populär bland myggen. Om någon betraktade oss på håll så måste det sett väldigt lustigt ut. Leena som stod ganska oberörd medan Bosse hoppande och skuttande i färd med att samtidigt försöka signera loggremsan. Vi tog oss i alla fall runt hela slingan med livet i behåll.

Dags att flytta bilen till en annan del av Vägen. Längs vägen finns mängder av cacher. Många var snabbloggade medan andra försökte gömma sig för oss. Den här gången loggade vi inte alla utan tänker återkomma en annan dag.
Resultat från dagens runda blev 44 hittade och två DNF:er.

Då vi var på väg hem kom en älg springande över Huddingevägen och skuttade över ett staket. Älgen fortsatte i riktning mot Örby. För er som inte hittar i Stockholm kan nämnas att det är en ganska central plats precis utanför Stockholm och normalt ser man aldrig älgar där. Att älgen tog sikte på Örby kändes märkligt för där finns inte många träd att gömma sig bland. Vi får hoppas det gick bra för älgen och att den hittade ut från storstadsdjungeln till större skogar.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: