Engelska parken

En dag som denna flydde vi från city eftersom det var Stockholm Marathon och många gator var avstängda. Numera är Marathonsträckan omgjord och löparna springer förbi bara några hundra meter från vårat hus. Vem vet, nästa år kanske vi sätter oss i grässlänten och tittar på löparna och upplever gamla minnen. (Bosse har sprungit 10 Marathon)

Adjö, Arninge! är en myst som är som skapt för oss eftersom den har att göra med ett av våra intresseområden. Bosse löste mysten på några minuter, men att åka och logga den gick inte lika fort. Det tog flera månader innan vi tog oss i kragen och körde till GZ. Väl på plats var det inte svårt att lokalisera burken. Bosse som är smidig som ett kylskåp lyckades med viss möda klättra upp i trädet och signera loggremsan.

Vi befann oss norr om stan eftersom vi behövde logga en multi och den utvalda var Täbys Gröna Entréer – 2 – Rönninge. När det var klart svängde vi även förbi en cache som lät spännande. Västra Arningefortet är en mindre försvarsanläggning nära köpkvarteren i Arninge. Där har vi passerat flera gånger men aldrig sett eller vetat om att det finns ett fort där. Så åter igen var det en cache som tog oss till en sevärd plats. Där vi trodde burken skulle vara hittade vi ingenting. Men efter några minuters letande dök till slut burken upp.

Dagens egentliga mål var att besöka den Engelska parken vid Fågelnäs och logga de 14 cacherna i parken. Vid den Engelska parken ligger det privatägda Rydboholms slott. Området är omgärdat med staket och TV-övervakat. Inne på området håller de på att anlägga en park, men dit var vi inte välkomna. Som tur är ligger den engelska parken utanför slottsområdet så cacherna skulle vi kunna ta oss till.

Burkarna ligger efter en trevlig promenadväg i vacker natur och alla burkar är hyfsat enkla att hitta.

När vi kom fram till Engelska parken 10 träffade vi barnfamiljen mingel18 som precis skapat GC-konto och loggat sina första cacher. De hade ingen penna med sig och signerade inte loggböckerna, men vi kan intyga att de hittat de burkarna de loggat i den Engelska parken. Vi pratade en stund och gav dem några tips om geocaching, bland annat att alltid ta med en penna. Förhoppningsvis blir de bitna och kommer fortsätta med denna trevliga hobby.

Samtliga burkar hittades och vi kände oss nöjda. När vi återvände till Stockholm körde vi runt city för att inte hamna vid några avspärrade vägar. Trots det kom vi till två avspärrningar vid Danvikstull där vi två gånger fick förklara var vi bodde innan vi blev insläppta och kunde köra hem.

Categories: Geocaching | 2 kommentarer

Inläggsnavigering

2 thoughts on “Engelska parken

  1. Hans Westerback

    Tror det ska vara Rydboholms slott, inte Rydbohov?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: