Yngsön

Man kan säga att det i dubbel bemärkelse var länge sedan vi luftade våra kajaker. Vi gillar variation i cachandet så den här gången blev kajakerna vårat GC-färdmedel.

Vi körde till sjön Yngern söder om Nykvarn där det finns flera ö-cacher med hög T-rating. Att hitta en bra plats att sjösätta kajakerna på kan ibland vara svårt, men vi hade tur. Första stället vi körde till var mer än bra för där fanns både parkering och en brygga.

Målet var att logga alla cacher på Yngsön plus några till på grannöarna. Det var Så in i vassen roligt att äntligen få paddla igen. På vissa platser var det ganska eländigt att ta sig i land, så vi fick ibland gå lite längre än vi tänkt oss. Men det gjorde inte så mycket.

En snäll cache loggades innan vi kom till en betydligt elakare. Fisk letade vi länge efter utan att hitta cachen. I vattenbrynet såg vi en kräfta och följde vart den tog vägen. Kanske ville den visa var burken var, men det gjorde den inte. Till slut ringde vi JoRos och bad om en hint. Trots en tydlig hint tog det ytterligare ett tag innan vi tillslut fick syn på cachen. Burken är svår att hitta och efter vårat besök har D-ratingen höjts vilket vi tycker är bra.

Svinsundet passerades och vi tog sikte på Lilla Furuholmen där vi tänkte ta en fikapaus. När vi gick upp på ön till grillplatsen träffade vi Hörnfeldt och rogernordin. Vi slog oss ner och tog fram kaffe och gjorde dem sällskap. De var också på jakt efter ö-cacher. De behövde inte anstränga sig lika mycket som oss eftersom de hade en gummibåt med elmotor.

Park and Grab

När vi paddlade runt På andra sidan ? av Yngsön loggade vi dagens 16:e ö-cache. Det blev vår 180:e T5 cache vilket gav oss ytterligare en diamond till samlingen.

Som helhet blev det en lagom lång paddelrunda och vi kände oss nöjda när vi återvände till bilen.

I och med att vi denna dag loggat flera T5 cacher kvalade vi in att få logga Challenge 10 x T5 finds in Nykvarn. När kajakerna packades in i bilen avslutade vi dagen med att logga challengen.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: