Premiärtur med elcyklarna

Äntligen har vi slagit till. I två år har vi funderat på att skaffa elcyklar och har jämfört olika modeller. I år ger staten tillbaka 25% av inköpspriset när man köper en ny elcykel och då blev det genast enklare för oss att slå till. Vi trodde att pengarna skulle betalas tillbaka nästa år, men så var det inte. När vi köpte cyklarna fyllde i inköpsuppgifterna på Naturvårdsvekets hemsida och skickade in kvittot elektroniskt. Två timmar senare fick vi svar att vi var godkända och att pengarna skulle betalas ut inom tio dagar. Tjänsten fungerade riktigt bra. Det är en begränsad pott på 341 miljoner som betalas ut så det är först till kvarn som gäller. Här kan man se hur mycket av cykelbidraget som finns kvar.

Premiärturen gick till Råttgrottan på Reimersholme. Bosse kröp in i ett ganska stort hål för att nå cachen. Den lilla gången in i underjorden ledde ingen stans, så frågan är vad det varit där tidigare. Kanske resterna från gammal bebyggelse som en gång i tiden stått där.

Med friska tramptag for vi iväg upp och över Västerbron. Det har aldrig varit så enkelt att cykla över bron som det var nu och vi blev inte ens trötta. Det var väl kanske inte så konstigt. Det byggs en hel del i Stockholm och då görs även vägarna om. En väg som tidigare ledde till Essingeleden är helt avstängd och kan inte längre användas. Men Spökpåfarten kan användas som burkgömma. På väg upp för stigen mot gömman blev ett rådjur skrämt och hoppade upp bakom en buske. Vi tittade en stund på varandra innan vi gick åt varsitt håll.

I Ulvsunda fick Bosse visa sina klätterkunskaper då han tog sig upp i trädet till En dugande dovhjort. Efter ansträngningen satte vi oss på en sten och fikade. Det var livlig trafik på den lilla vägen som ledder till återvinningsstationen. Det passerade till och med några på cyklar lastade med skräp.

I närheten av ett koloniområdet tog vi Sista chansen. Det var en riktigt snygg lösning på cachen som fick en favoritpoäng.

Det duggade tätt med favoritpoängen. Även Kyrksjölöten var en kreativt skapad cache vilket gjorde vår dag roligare.

Några stenkast från Frimurarebarnhusen finns cachen med samma namn. Där fick återigen Bosse visa sina klätterkunskaper. Den här gången var det lite svårare trots att burken inte var lika högt placerad som den vi loggat tidigare. Det trixiga var att komma upp till första grenen och där tog vi hjälp av en cykel att kliva på. Sen fick även Leena pusha på det smidiga kylskåpet innan Bosse för egen maskin tog sig upp till burken.

På väg till Nockebyhov genade vi in i skogen där vi passerade Torpet Lugnet / The Cottage Lugnet.

När vi kom ut ur skogen tog vi sikte på Gamla brofästet. Men det gick lite väl fort för oss trots att det var broöppning när vi kom fram. Vi var helt enkelt inte tillräckligt kreativa och därför hittade vi inte burken. Ett par dagar senare återvände Bosse och gjorde om och gjorde rätt.

Det fanns en burk kvar som vi skulle ge oss på vid Stora Mossen som heter Ekorren. Vi hade först problem att hitta en ingång till den eftersom det ligger villatomter i vägen. Men till slut hittade vi en lösning och kom rätt. När vi närmade oss gömman började en hund skälla och en man frågade om vi bodde i området. Vi berättade som det var och han blev verkligen intresserad eftersom han hört talas om geocaching och tidigare sett burken. Han hade trott det var barn som lekt med den. Medan vi stod och pratade så skapade han ett GC-konto så kanske har vi lockat med ännu en person till denna hobby.

Det blev dagens sista loggning. Sen åkte vi och att köpte jordgubbar som vi mumsade i oss senare på kvällen. Det blev en trevlig cykeltur på totalt 41 km.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: