Sista Midsommaren i Strängnäs

Landet i Strängnäs är sålt men de nya ägarna skulle överta fastigheten veckan efter Midsommar, så vi kunde fira en sista Midsommar på landet tillsammans med CKAI och T@bibito.

Det har blivit en tradition att vi ger oss ut på cachingrunda i Strängnäs på midsommardagen. I år blev det inget undantag, men tyvärr är det sista gången vi gör det. CKAI åkte hem på midsommardagen men T@bibito följde med och tillsammans letade vi fram fem olika cachetyper i närheten av Strängnäs Domkyrka.

Det finns många Byggnadsminnen i Strängnäs och ett av den är Roggeborgen från 1400-talet. Den 6 juni 1523 hölls det riksdag i Roggeborgen och då valdes Gustav Vasa till svensk kung. Det är därför vi firar Sveriges nationaldag den 6:e juni.

När vi var klara vid Strängnäs Domkyrka gick vi på D-Bomb S #Strängnäs Sightseeing i form av en wherigo.

Nästa dag var det dags att lämna landstället i Strängnäs för sista gången. Innan vi åkte hem tog vi en omväg i Södermanland för att logga några cacher.

Vi svängde av landsvägen till en liten diskret grusväg som leder till Strängnäs Airport. Ett par låga byggnader syntes bredvid vindstruten som fladdrade i vinden då vi närmar oss flygfältet. Området var tomt och öde. Det fanns ingen terminalbyggnad där vi kunde köpa oss en kaffe. Inte så konstigt eftersom det är ett flygfält för radiostyrda flygplan.

Inte långt ifrån flygfältet finns en stor sten med hällristningar där man kan logga både earthcachen Kvarts i Gökstenen och tradden Cuckoostone. Bosse som gillar att hitta saker gick för att leta fram burken medan de andra roa sig med earthcachen.

Dagens geocachingrunda avslutades i Kalkbro. Det är en häftig plats där man via en utsprängd gång i berget kan gå in i det gamla kalkbrottet. Där inne finns Kalkbro EarthCache som var anledningen till att vi hittade dit.

Innan vi körde därifrån gick vi även till multin Kalkbro Naturreservat som startade precis där vi parkerat bilen. Vid finalen var vi fyra stycken som länge letade efter den osynliga burken. Det kändes i alla fall så. När vi gav upp och var på väg att lämna platsen fick vi syn på något misstänksamt som inte såg ut att höra hemma där, och visst var det burken.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: