Repet åkte med till Flaten

Nu ska vi se, var har vi alla grejor? Där är repet och där en hjälm. Var har vi resten? Viss ja, i ryggsäcken. En titt i ryggsäcken och konstaterar att selen fanns där. Nu skulle vi bara se till att allt fick plats på cyklarna plus det viktigaste av allt, kaffet. Vi kan inte minnas att klätterutrustningen använts sedan vi gjorde GeoTouren i Örebro, men nu var det dags igen.

På väg till Flaten cyklade vi igenom Skarpnäck och kunde inte låta bli att stanna för att logga Molnflygaren. En burk vi nästan cyklar över är tjänstefel att inte stanna och logga.

Multin Jojo (SOS 15) är en klättercache som finns i Flaten. Att logga den var dagens huvudmål. Det var två år sedan vi senast använde klätterutrustningen så vi började med att checka alla saker. Sen tog sig Bosse ner och letade efter delsteget som inte var så svårt att hitta.

Jojo (SOS 15) är en ganska enkel klättercache som passar för de som är nybörjare. Det finns bra fästpunkter för repet och berget har en snäll rundad övergång som inte sluttar tvärt ner. Vill man inte ta sig upp samma väg som man tog sig ner så går det att fira ända ner och gå runt tillbaka. Bosse valde att koppla om och tog sig upp samma väg igen. Sen fortsatte vi till finalen där vi letade runt en stund innan burken hittades. Det kändes bra att logga en cache som inte hittats på 1 år och 4 månader.

Tre traddar hade publicerats i Flaten sedan vårat senaste besök. Först cyklade vi till EK🌰LL🌰N — AC🌰RN som loggades snabbt. Sen fortsatte vi till ett par cacher som fick en före detta bowlare att dra på smilbanden. Som tonåring spelade Bosse bowling och slog ner många Käglor med sitt Klot under de åren.

Magen behövde få sitt och framförallt kroppen behövde kaffe, så vi cyklade till Unga Örnars stuga där det finns bänkar och bord. Sol och värme är skönt så vi satt längre än vad vi tänkt. Men varför stressa när man har en härlig stund.

En annan multi vi tänkte ge oss på var En kvart om dagen. CO hade precis gjort service på burken och det kändes bra. Men när vi kom fram och kontrollerade noggrannare hade service gjorts men burken konstaterats borta och var trots det fortfarande aktiv. Då kunde vi sluta leta, där skulle vi inte hitta någon burk.

En cache några innan oss inte hittat var Gäddan (SOS 15). Den är lite klurig och vi misstänkte vad vi behövde göra. Men efter att spanat en lång stund misstänkte även vi att cachen var borta. Av en tillfällighet dök mbis upp för att kontrollera sin gömma. Hon var väl utrustad för uppdraget och hittade det vi alla letat efter, men inte burken. Vi får se om det kommer en ny burk framöver. Vi fick i alla fall en lång pratstund med varandra.

Dagens sista var multin Hissar (SOS 15). Det är en klättercache som är lite svårare än den vi började dagen med. Berget är brantare och högre och när man firar sig ner gör man det över vattnet. Bosse tog sig ända ner till vattnet men hittade inte ledtråden. Efter att kopplat om började han ta sig upp men något mer åt sidan och då syntes något misstänksamt. Visst var det delsteget vi behövde för att hitta finalburken.

Burken hittade vi också men signerade inte loggboken. Vi återkommer en annan dag då vi behöver täcka en lucka i multikalendern.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: