Regnig dag, solig kväll

Leena drog upp rullgardinen och konstaterade att det regnade. Säkert bara lite duggregn tänkte Bosse och gick ut och tittade. Nej, det var betydligt mer än duggregn. Den här dagen hade vi planerat att cykla längs Göta kanal, men vi fick omprioritera. Trots regnet satt vi inte i sjön utan tog istället bilen, men inte längs kanalen.

Leena hade löst några av NKG cacherna (Norrköpings kommungräns) så de prioriterade vi att logga. Vi körde till Stegeborg slottsruin och tog bilfärjan till andra sidan. Därmed lämnade vi Söderköpings kommun för några timmar och kom istället till Norrköpings kommun.

Många kyrkcacher besöktes och en av dem var mer speciell än andra. Å Ödekyrka uppfördes på 1200-talet. Kyrkan brann 1878 och sedan dess finns bara en ruin kvar. Väggarna har stöttats upp med tegel så de inte ska rasa helt och hållet.

Flera mil avverkade och många burkar loggades som hade med Sten att göra, så som exempelvis Gnejs, Diamant, Rubin, Njursten och Gravsten.

När vi kom fram till Norrköping svängde vi in till Stadium Outlet och köpte varsina regnbyxor. Jacka hade vi sedan tidigare, så nu skulle vädret inte stoppa oss från att cykla längs Göta kanal.

På väg tillbaka till Söderköping fastnade vi i bilkö. Det hade antagligen varit broöppning vid Göta kanal, så istället för att sitta still i kön svängde vi in på rastplatsen till Slussporten vid E22. Där har vi tidigare loggat en cache som numera är arkiverad, men en ny har kommit till som vi letade fram.

Sent på eftermiddagen spelade Sverige – England kvartsfinal i fotbolls VM. Vi såg matchen på en av restaurangerna. Det gick inget vidare, Sverige förlorade med 2-0. Som tröst gick vi och köpte en varsin glass, det är ett måste när man besöker Söderköping. Vädret blev bättre och bättre och det var riktigt skönt att sitta vid kanalen och smaska i sig glassen. Kvällen var ung och frågan var vad vi skulle göra nu. Tror ni vi behövde fundera länge?

Det fanns några cacher norr om kanalen som skulle kunna vara en lagom kvällsuppgift att besöka. Så vi tog en cykeltur till den norra sidan där Leena var snabb med att Klättra vid kanalen.

Några burkar loggades vid kanalen, sen svängde vi in på mindre stigar som ledde oss upp på berget där vi fick en fin View over Sörping.

När vi återvände till vandrarhemmet pågick fortfarande fotbollsmatchen mellan Ryssland – Kroatien. Det fanns en TV på rummet men strömsladden räckte inte till strömutaget. Det fick bli en udda skarvning för att kunna se den rafflande avslutningen av matchen.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: