Cykla längs Göta kanal

Det slår aldrig fel. Igår köpte vi regnbyxor och kände oss väl förberedda för dagens cykeltur. När vi drog upp rullgardinen blev vi bländade av solen som sken från en klarblå himmel. Det kunde inte bli bättre än så här. Förutom den härliga solen var det varmt och vindstilla. En perfekt dag att cykla längs Göta kanal.

Då vi var på väg att lämna vandrarhemmet, där det även finns en camping, mötte vi frickarna som var ute och rastade hundarna. De var på tillfälligt besök i Söderköping innan de skulle fortsätta söderut. Det blev en liten pratstund innan vi for vidare.

Innan vi gav oss iväg på vår dagstur trampade vi iväg till bensinmacken där vi fyllde på med proviant och det vi inte kan leva utan, det vill säga kaffe. Med mackor, vatten och två termosar kaffe var vi redo att inleda dagens cachingrunda.

Vid en av de första slussarna vi passerade kom samtidigt slusspersonalen för att öppna slussen. Vi stannade och tittade och kunde samtidigt prata med slussvakten för att få veta mer om deras arbete. Vi trodde att många slussar fjärrstyrdes men så är det inte, alla slussar är bemannade.

Eftersom vi cyklade längs en kanal så var det plant och lätt trampat. Ja, ja, vi vet, det är inte trögtrampat med elcyklar.

Vi trodde vi skulle få ser fler båtar än vad vi gjorde. Kanske var vi här en vecka för tidigt innan semestrarna drar igång på riktigt.

När vi kom fram till MEM 17,0 blev vi tvungna att ta en ofrivillig paus eftersom det blev broöppning. Men vad gjorde det, vi hade inte Bråttom. När båten passerat och bommarna åter gick upp kunde vi ta oss över till andra sidan.

Nästan hela sträckan går att cykla längs kanalen, men vid Snövelstorp måste man cykla via ett villaområde. Vi passerade förbi Snövelstorps dansbana och vidare igenom en skog innan vi några kilometer senare återigen kom ut till kanalen.

Framme i Norsholm kände vi att Nu RÄCKEr det. Som belöning att cyklat hela vägen tänkte vi äta lunch på Kapten Bille´s, men det visa sig vara ett dåligt val. Vi beställde lax med klyftpotatis och satte oss på verandan med utsikt över Göta kanal. När maten kom in blev vi riktigt besvikna. Det var något halvfabrikat de serverade som såg ut att vara hämtad från ICA:s frysdisk som de värmt i ugnen. Nej det här var inget vidare ställe.

Vi lämnade Norsholm och trampade samma väg vi nyss kom ifrån. Halvvägs stannade vi vid en rastplats och plockade fram kaffet. Då blev det broöppning. Det var en annorlunda broöppning eftersom bron sköts tillbaka på hjul längs vägen.

Tillbaka i Söderköping hade vi krafter kvar att logga några burkar till. Vi gav oss på ett par multisar och en tradd. När Bosse låg i en märklig ställning tittade en dam med hundar på oss och Leena förklarade vad som pågick. Damen hade hört talas om vår hobby och tidigare sett folk leta runt i skogen en bit bort.

Som avslutning åkte vi och tittade på en Traktor av sten.

64 loggade burkar senare kände vi att det fick räcka för idag. Det var dags att packa ihop för att åka hem för nästa dag var jobbar dag.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: