Två FTF:er på en vecka

Vi har sagt det tidigare och vi säger det igen, vi är inga FTF jägare. Men ibland ger även vi oss in i FTF jakten när det serveras nya cacher mitt framför näsan på oss. Den senaste veckan har vi inte bara loggat en FTF utan hela två stycken.

Det var Leena som fick syn på den första cachen. Det var Challenge – 2000 foreign caches som publicerades i närheten av Arlanda. En cache som inte så många uppfyller, men det gjorde vi. Det borde alltså betyda att det inte skulle vara någon rusning till den. Normalt här i Stockholm har man cirka 30 minuter på sig att vara först till en ny cache, annars hinner andra före. Men nu räknade vi med att det inte var samma stress.

Leena fixade en bil till lunchen och drog iväg. Under färden mot Arlanda meddelade Bosse via SMS att det var en T4,5 och att verktyg behövdes. Nåja, en titt skulle väl inte skada. Cachen hittades, men den satt högt upp i ett oklättervänligt träd. Jakten på verktyg startade i skogen, men Leena insåg att verktyg måste införskaffas i någon butik. Så hon åkte på shoppingrunda och hittade en del bra att ha saker, men inte exakt det hon behövde.

Tillbaka vid cachen gjordes några seriösa försök att nå burken, men förgäves. Då Leena gav upp och gick och satte sig i bilen för att åka därifrån parkerade en annan bil bakom. Det var m.g.l som kört från Västerås. Han hade bilen full av verktyg och även det som Leena saknade. Det var inga större svårigheter för m.g.l att ta ner burken och vi kunde tillsammans signera loggremsan.

Några dagar senare satt Bosse på jobbet och tittade på GC-kartan för att planera eftermiddagens GC-cykelrunda. Då fick han syn på en prick på Västerbron som inte varit där tidigare. En ny virtuell! Bosse sa till kolegorna på jobbet att han skulle försvinna en stund. Full fart ner i garaget, det vill säga så fort som hissen går, för att hämtade cykeln. Sen bar det av upp på Västerbron. Naturligtvis kom Bosse upp på fel sida så han fick fortsätta till Långholmsgatan för att vända och trampa upp på andra sidan bron. Inga andra cachare syntes till och Stockholm i mitt hjärta var fortfarande ologgad. Bosse kunde i lugn och ro plocka fram mobilen och ta den selfie som behövdes för att logga cachen.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: