Göta kanal 2

Lasse Åbergs Göta kanal filmer finns det flera delar av. BandLEngstrom gjorde också flera delar av Göta kanal. I helgen återvände vi för att göra Göta Kanal 2 med cyklarna.

Den här gången stämde vi träff med anntah för att cykla den andra delsträckan tillsammans. På fredagskvällen tog vi in på Scandic i Linköping där vi skulle äta gemensam middag. Leena beställde vatten och vi andra öl. När den unga servitrisen kom in med brickan ställde hon Leenas glas och vattenflaska på bordet, men råkade vicka på brickan och ölflaskorna välte. Kall öl rann över Leena och glasen föll i kras på golvet. Servitrisen tittade på Leena och bad om och om igen om ursäkt. Det hon inte såg var att en ölflaska låg ner på brickan och fortfarande rann över Leenas rygg. Det hela slutade med att Leena fick en gratis middag och doftade öl resten av kvällen. Hon som bara skulle dricka vatten.
Efter middagen gjorde vi en kortare kvällsrunda för att logga några burkar. Det blev inte sent eftersom vi ville upp tidigt nästa dag.

På morgonen körde vi till Bergs slussar där vi skulle starta dagens burkjakt. Innan vi gav oss iväg tittade vi på båtar som höll på Att angöra en brygga. Det skulle finnas en burk där, men var kunde den vara? Vi letade länge, onödigt länge eftersom vi gjorde misstaget att vända på DT kombinationen. Det blev enklare när vi gjorde som det stod i beskrivningen, då behöver man inte klättra under bryggan.

anntah hade loggat de första burkarna vid kanalen då de var här för ett par år sedan. De fick därför uppdrag att köra till Borensberg, som var dagens slutmål, för att parkera en av bilarna där så vi inte behövde cykla hela sträckan tillbaka. Sen skulle vi träffas när vi loggat ikapp cacherna som de redan hittat.

Många burkar längs kanalen är enkla men några kan vara lite luriga. En av de första vi kom till där vi körde fast var Heda dubbelsluss – Göta kanal. Där letade vi länge utan att hitta det vi sökte, men vi gav inte upp utan började finkamma området. Då ropade någon från andra sidan kanalen att vi skulle leta på ett annat ställe. Då gick det enklare och burken tittade fram. Personen på andra sidan kanalen sa vad han hade för GC-nick, men vi har tyvärr glömt bort vad det var, men tror det var SA5BLP. Men tack i alla fall för hjälpen.

Några burkar senare var vi ikapp anntah som hade lastat av sina cyklar och väntade in oss. I vanliga fall signerar vi loggböcker som BandL, men nu loggade vi med det gemensamma nicket BALO som står för Bosse, Annelie, Leena och Ove.

Det var en riktigt härlig sommardag och det var livlig trafik med joggare och cyklister längs kanalen. Däremot tycker vi inte båttrafiken var lika livlig. Vi såg kanske 10 båtar på hela sträckan mellan Bergs slussar och Borensberg.

När vi kom fram till Göta Hotell såg vi ett problem, eller snarare tre. Där vi misstänkte att burken fanns satt tre personer och de såg inte ut att ha någon brådska därifrån. Vad skulle vi göra? Alla tidigare burkar hade hittats, skulle det bli en lucka i protokollet på grund av några mugglare? Bosse och Ove tog till en drastisk metod och gick helt enkelt fram till dem och sa som det var. Det visade sig vara tyskar som mycket väl kände till geocaching. Ove briljerade med sina tyskakunskaper och fick till ett samtal med tyskarna som verkade glada.

Vi fick Vila vid piren som var den sista cachen innan sjön Boren. Det kändes bra när alla burkar var loggade och att vi hade en bil som väntade på oss i Borensberg.

På väg tillbaka för att hämta den andra bilen svängde vi in till Brunneby Musteri där vi åt en god lunch och shoppade cider.

När alla bilar var hämtade och cyklarna lastade fortsatte vi till Motala där vi skulle övernatta. Innan vi checkade in på hotellet tog vi en sväng för att logga några burkar. Vi gjorde till och med en sväng förbi en kändis för att se om han var Hemma? Det blev en lyckträff, torado öppnade när vi ringde på så vi fick en liten pratstund. torado har loggat någon burk mer än oss, närmare 65000 stycken.

En burk som vi haft problem med vid ett tidigare Motala besök är VEVAXEL. Den här gången gav vi oss sjutton på att hitta den. Det tog inte mer än en minut innan Bosse stod med loggremsan i handen. En lurig gömma som fick en favoritpoäng.

I Motala hamn gick vi och tittade på några enormt stora båtar. Det kunde nog bli trångt i kanalen att möta dessa bjässar.

Efter middagen fortsatte burkjakten till fots. Några traddar och multisar loggades under vår stadsvandring.

Den sista vi tänkte logga var Den Tekniskt Svåra Multin. Det var en klurig rackare som gjorde motstånd. Det var mörkt, kallt och blåsigt så vi började bli lite frusna, hur man nu kan bli det denna heta sommar. Men vi gav oss inte så lätt utan försökte olika varianter på att lösa problemet. Tillslut var det Ove som fick fram koordinaten och vi kunde ta oss till finalen för att plocka fram burken. Glada att lyckats lösa problemet vandrade vi tillbaka till hotellet.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: