17 år, 17 cacher

När Hörnfeldt fyller år brukar han hålla event och släppa nya burkar på Södermalm. Vid förra årets event släpptes 16 cacher och i år skulle 17 cacher släppas. Ni kanske kan gissa hur många år Hörnfeldt fyllde.

Dagen började med ett CITO där vi ägnade oss åt Fimpplockning runt Södra station. Där var det verkligen mycket fimpar och annat skräp. Trist att se när vi plockade fimpar att folk kom ut från stationshuset och slängde nya fimpar framför ögonen på oss. Men vi gjorde nog i alla fall lite nytta för vi var fler som plockade fimpar än de var som slängde fimpar.

Efter CITO:t släpptes nio cacher. Vi bildade team med Outride, Graazzt och Granatherna och kallade oss för Team BOGG.

Vi åkte varken Pendeltåg eller Tunnelbanan men lyckades ändå komma först med våra cyklar och loggade flera FTF:er.

Ännu en FTF loggades vid Greta Garbos torg. Där finns en letterbox som är en variant vi inte stött på tidigare. Det krävs Teamwork och man måste vara flera stycken för att lösa den. Vad man ska göra får ni se om ni besöker Teamwork.

Att vi tagit med cyklarna till eventet kändes helt rätt. Det gick väldigt fort att förflytta sig mellan de olika platserna.

I våra hemkvarter hittade vi en riktigt snygg burk på Åsöberget. Vi hade precis signerat loggremsan som FTF och var på väg att lämna platsen när ett gäng till dök upp. Senare skulle det bli omvänd ordning då vi kom efter dem när de just signerat FTF.

Dags att dyrka var redan loggad så dit hade vi ingen brådska. Vi kom dit tillsammans med det andra FTF gänget och gav oss på denna knep o knåp låda. Clownslayer försökte länge att få upp låset men lyckades inte. CO Hörnfeldt som också var på plats sa att han brukar kunna öppna låset på några sekunder. Vi bad honom visa och sa att han fick två sekunder på sig. Han öppnade låset på en sekund! Låset stängdes och Clownslayer provade igen och fick upp låset efter en kort stund.

Alla eftermiddagens cacher var loggade och det var ett par timmar kvar till kvällens event. Teamet splittrades tillfälligt då vi och Graazzt valde att cyklade till Hornstull för att äta middag på en av stans utomhusserveringar. Med påfylld energi var vi laddade inför kvällens aktiviteter.

Sommarevent i Skinnarviksparken arrangerades av födelsedagsbarnet Hörnfeldt. Ett annat gäng ville överta platsen eftersom de skulle ha ett 40 års kalas, men de fick snällt vänta till vi firat vårat födelsedagsbarn. En 17 åring är minst lika viktig att fira.

Vi hade med oss en termos kaffe som vi delade på och minglade sedan runt. Efter att alla eventdeltagare sjungit och hurrat för födelsedagsbarnet gav han oss en present i form av att släppa nya cacher.

Vid de två närmaste cacherna Tryck! och 17 blev det massloggning eftersom i stort sätt hela eventgänget gick tillsammans dit. Sen satte vi oss på cyklarna och gav oss iväg. Nu anslöt även Tonky73, troxy och Clownslayer till vårat team som bytte nick från Team BOGG till Team BOGGTTC.

Foto: BeholderX

Ringvägen är 3 kilometer lång och är Söders längsta gata. Det kanske inte är allmänt känt, men det var först tänkt att Ringvägen skulle bli längre och gå genom Vita bergen till Danviksbron. Det är därför muren på Sofia skolgård är snedskuren och skulle ge plats för Ringvägen. Men så blev det alltså inte. Längs med samma gata finns numera en wherigo som kan tas på en långpromenad eller en snabbcykelrunda. Vi valde det senare. När vi kom till finalen tog det märkligt lång tid för åtta geocachare att hitta burken. Här var vi helt säkra på att vi var först och mycket riktigt plockades en tom loggremsa fram. Team BOGGTTC loggade ännu en FTF.

Vi for med ilfart vidare mot flera andra burkar och ännu en FTF loggades vid Det gamla industrispåret.

Det släpptes även en T5 cache under eventet. Teamet hade förberett med klätterutrustning, men den släpade vi inte med oss på cyklarna, utan tänkte logga T5:an som sista kvällsaktivitet. Men av en händelse låg T5 cachen i vår väg då vi cyklade till en av kvällens sista cacher. Det var fullt av folk vid cachen och BeholderX höll på att göra sig redo med rep och sele. Då sprang vår temedlem troxy fram till trädet och lyckades på något märkligt sätt ta sig upp som värsta apan till burken. Det var dagens största bedrift, mycket imponerande.

Vi lyckades logga alla 17 cacher och den allra sista var multin Tärningar på Långholmen som även den blev en FTF loggning. Totalt loggade vi 12 FTF:er. Vi är inga FTF jägare, men det är kul att jaga sådana vid den här typen av event.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: