Burkrensning i Norrort

Efter jobbet tog Bosse en cykelrunda i Norrort för att städa upp bland burkar vi ännu inte loggat. På väg mot Bergshamra passerade han Solna och tänkte göra ett nytt försök med en challenge som inte hittades vid senaste besöket. Det var mycket lövbuskar runt det misstänkta objektet och svårt att se från alla vinklar. Den här gången gjorde Bosse som strutsen och stack helt enkelt in huvudet i buskaget för att se bättre. Det såg säkert väldigt märkligt ut för den oinvigde, men det gav resultat. Bosse kunde greppa den lille rackaren och logga 5/5:an Team Retard challenge – Diamond badges.

Flera burkar loggades i det härliga vädret på väg till Roslagsbanan Mörby station. Där stod många och väntade på tåget. Bosse väntade också på tåget, men inte för att åka med utan för att slippa alla nyfikna ögon. När perrongen tömdes var det fritt fram att leta efter burken.

Det är sällan man kommer rätt väg till en burk, speciellt i skogen där oftast den bästa stigen hittas när man loggat cachen. På sätt och vis blev det så även vid Behöver du en Buppis? Runt området finns en mur och naturligtvis kom Bosse från fel håll och fick gå runt för att hitta vägen in till rätt sida om muren.

Något viskade i bakhuvudet att visst var det event någonstans i Stockholm idag? Eventkalendern kontrollerades och visst var det event idag. Det kunde inte passat bättre för eventet skulle vara i Mörby inte allt långt ifrån och tidsmässigt såg det bra ut. På väg till eventet blev det ett stopp i skogsdungen vid Mörby sjukhus för att logga 30. När det var klart ropade en vitklädd gestalt från buskaget. Hjälp, var det en mentalpatient som rymt från sjukhuset? Nej då, det var ingen fara. Det var bara en vitklädd niebustgaard som tittade fram och ropade efter Bosse eftersom hon glömt ta med penna.

Vid strandkanten var grillen tänd, fast på ett annorlunda vis i dessa torra tider, och flera samlade för ett Meet and swim event. Några gjorde det också bokstavligt genom att ta sig ett dopp.

Grillen      Foto: BeholderX

I samband med eventet var vi sju stycken som gav oss på multin ysae oS. En multi som man kan spara tid på om man gör rätt från början. Lyckligtvis var det någon som redan gjort rätt så det var bara att haka på till finalen.

På vintern för fyra och ett halvt år sedan var vi på Bockholmen och letade efter en burk. Den gången var det mycket snö och trots att vi grävde runt en hel del hittade vi aldrig burken. På väg tillbaka mot stan passerade Bosse i närheten av platsen så han svängde in för att göra ett nytt försök. Leena som slutat jobbet kom också cyklande för att hjälpa till. Det fanns gott om stenar att leta vid och alla genomsöktes grundligt. Cachen hade till och från fått DNF:er men hade även hittats den senaste tiden, så burken borde finnas. Bosse tog fram mobilen och läste igenom gamla loggar och tittade på de spoilerbilder som fanns i loggarna. Det var inte mycket att gå på men en logg var mer intressant än andra. Vi gjorde ett nytt försök och kröp runt på alla fyra. När Bosse kände att det var hopplöst och ville åka därifrån ropar Leena ”Här är den!”. Skam den som ger sig.

Vi cyklade via Naturhistoriska riksmuseet till cachen Dag ut och dag in. På den platsen har vi tidigare loggat en numera arkiverad cache som satt en bit upp i ett träd. Den här gången letade vi en bit upp i ett annat träd.

Tillbaka i stan åkte vi igenom Hjorthagen för att ta oss en titt på hur Stockholm växer, förr och nu #6. Där fick vi en kort paus innan det bar av till centralare delar av stan.

Kvällens cykelrunda avslutads utanför Gröna Lund där vi loggade den nya virtuella cachen Roller coaster face! Berg o Dalbanor var en av våra stora hobbies innan vi började med geocaching. På den tiden reste vi världen runt och testade de mest extrema berg o dalbanorna. Vi skrek inte av fasa när vi åker i sådana, det var bara ren glädje, och det är det än i dag.

Dagens kvällsutflykt gav 15 nya loggningar att lägga till vårt konto för funna cacher.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: