Två guldstjärnor till Leena

Cyklarna som köptes för ett par månader sedan har vi verkligen haft glädje av och vi ångrar inte en sekund att vi skaffat dem. Det går fort att ta sig mellan de olika stadsdelarna och det bästa av allt, man är inte genomsvettig när man kommer fram.

I semestertider är det lugnt på jobbet och då kan flextiden utnyttjas maximalt. På eftermiddagen lämnade Bosse jobbet på St Essingen och cyklade genom city vidare till Lidingö. Där har vi en del burkar som ännu inte loggats. Från bra cykelbanor bar det av in i skogen på en smal stig som ledde fram till en gångväg som slingrar sig fram på bergskanten vid vattnet. På Berget (Lidingö) är det fin utsikt över Finlandsbåtarna och de turistbåtar som besöker Stockholm så här års.

Från gångvägen vid vattnet var det brant att ta sig upp till vägen. Det gick bra att cykla första biten på grusvägen men sen blev det så brant att cykeln stegrade och bakhjulet började spinna. Det var bara till att kliva av och leda cykeln. Väl uppe på berget fanns asfalterade gång och cykelbanor så det gick enkelt att ta sig till Ugglan som hoade från berget.

Varför stanna på berget när man kan cykla ner till Strandpromenaden Dalénum? Det gick mestadels utför och det rullade på bra. Framme vid GZ fick det bli en ofrivillig paus på en bänk eftersom ett par mugglare stod vid gömman. När mugglarna, som inte hade bråttom, började gå bortåt smög Bosse fram. Först letade han på fel objekt som skulle kunnat vara en helt förträfflig gömma, men där var inte burken. Cachen var nästan på samma plats men lite mer synlig. En variant av gömma vi stött på flera gånger tidigare.

Dopparedagen var tänkt att bli dagens sista loggade cache på Lidingö, men riktigt så blev det inte. Det var ganska självklart var burken skulle vara, men där fanns ingen burk. Dagens första och enda DNF.

Från en stadsdel till en annan bar det av från Lidingö till Gamla Stan för att träffa A Bit of Brit vid Gustav III staty.

Kung Gustav lll och event drottningen Vallafrun

Det var VeronicaCozens från England som höll i eventet och henne träffade vi ett par dagar tidigare då hon besökte vårat event AW på bryggeriet. En stund senare kom Leena cyklande på väg hem från jobbet. Hon fick en guldstjärna av Bosse eftersom hon hade med sig en flaska vatten. Leena fick även en guldstjärna av turisterna som bad henne ta en bild av dem.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: