Blixtar och Dunder

Väster om Upplands Väsby ligger Manilla och Rosendal där det finns några slingor med burkar. Dagens mål var att logga alla där, men det gick inte riktigt som vi tänkt oss.

På väg till Manilla stannade vi till vid Båtbyggartorp för att kolla in något Läcker’t? Precis när vi kliver ur bilen började det regna. Nu ska vi inte avslöja vad det här är för cache, men hade det regnat lite till hade burken blivit enklare att logga. Nu krävdes en insats för att komma åt burken. Trots den lilla skuren blev det en riktigt trevlig start på dagen, så pass trevlig att en favoritpoäng delades ut.

Kairo är inte bara Egyptens huvudstad, det är också en badplats vid Båtbyggartorp. Där har vi tidigare letat efter cachen men då var burken borta. Nu hade en ny burk placerats ut och flyttats några meter vilket gjorde det enklare att hitta burken.

Regnet drog bort och solen tittade lägligt fram när vi parkerade bilen. Vi packade ner vattenflaskor i ryggsäcken och gick sen in på Runsatrailer. Trailen består av 14 cacher och följer till en början en grusväg men går senare in på en mindre stig.

Runsatrailer #1 som förståligt är den första cachen på trailen, hade vi problem att hitta. Det blev till att leta onödigt länge eftersom burken var 9 meter ifrån den publicerade koordinaten. Då tänkte vi att det här kunde bli en jobbig vandring om alla burkar skulle ha lika dåliga koordinater. Men som tur var hade de andra cacherna bättre och med exakta koordinater och var enklare att hitta, även om vi fick jobba för att hitta några av dem som var lite klurigt gömda.

400-500 meter ifrån stigen gick en annan stig till Jakttornet. Den cachen ingick inte i trailen men det spelade inte oss någon roll, vi loggar allt. Det blev en lite omväg innan vi åter igen kom upp på rätt stig.

När den sista burken på trailen loggats kom vi ut till landsvägen. Innan vi gick tillbaka till bilen tog vi en titt på #TAG – Deer Hunter, men där fanns inget att se så det blev en DNF loggning.

Tillbaka vid bilen tog vi fikapaus och laddade med ny energi.

Nästa trail var Slingan #TAG som ligger på andra sidan om landsvägen, så vi behövde aldrig flytta bilen. Den trailen består av 13 cacher och även där är det både grusvägar och mindre stigar.

Då vi gick mot Slingan #TAG 1 – Upplandsleden passerade vi Slingan #TAG 11 – Stenkul så den fick bli den första på denna trail. När vi nästan var framme vid gömman slingrade en svart orm iväg framför våra fötter. Vi störtdök inte efter cachen utan tog det lite försiktigt då vi letade efter burken bland stenarna.

Även på den här trailen gjorde vi några avstickare till andra cacher. Järvakilen 5 – Sättra hade varit ett perfekt ställe att tagit en fika vid, men kaffet låg kvar i bilen.

Vi gjorde även en avstickare ner till Mälaren för att besöka Grimstahamns krog. Krogen finns inte kvar men på 1700-talet var det nog desto mer livat där. Nu var det helt öde på platsen så vi kunde ostört leta efter cachen som hittades efter att Bosse fåt leka apa.

Blixtar och Dunder! Det började ösregna och vi blev genomblöta trots att vi hade regnjackorna på. Regnjackorna skyddar mot mycket men inte mor skyfall. Regnet avtog och strax efter sken solen igen och torkade till viss del våra blöta kroppar. Allt var frid och fröjd i kanske trettio minuter sen kom nästa skyfall och strax efter det ännu ett. Nu var vi så blöta att vi kunde simma inuti kläderna.

Det var bara tre burkar kvar innan vi skulle komma ut på landsvägen så de letade vi fram innan vi gav upp. När vi kom ut på den asfalterade vägen tog Leena av sig skorna och plaskade vidare mot bilen i enbart strumpor. Bosse satte sig på sätet och tog av sig skorna och hällde ut vattnet. Strumporna vreds ur och hängdes på tork i bilen.

Det var meningen att vi skulle ta en trail till i området men av rådande omständigheter hoppade vi över det. Istället vred vi på värmen i bilen och gav oss ut på challengejakt. Första stoppet var vid Arlanda där vi loggade dessa.
Challenge – 1000 foreign caches
Challenge – 500 foreign caches
Challenge – 250 foreign caches
Challenge – 125 foreign caches
Challenge – 50 foreign caches

Sen fortsatte vi till en plats i Knivsta som vi varit på flera gånger tidigare. Senast stoppade älgjakten oss då jägarna spärrat av vägen med bommar. Den här gången var bommen öppen. Vi visste inte om någon öppnat bommen tillfälligt, så det kändes onödigt att köra in och riskera att bli inlåst. Leena väntade i bilen medan Bosse gick för att logga Challenge: GCP #08, Geologen och Challenge: GCP #09, Snöskottaren.

Det fanns en sista challenge vi uppfyllde i området och till den behövde vi stegen. Vi följde stigen ett par hundra meter in i skogen och kom till ett träd där ett spöke tittade ner på oss. Att nå Challenge: GCP #20, Ghostbuster med bara stegen kunde vi glömma, det behövdes något längre för att komma åt burken. I skogen finns ofta långa verktyg som en geocachare kan behöva. Det gjorde det även denna gång så det var inga problem att få ner spöket. Men när vi skulle sätta tillbaka spöket blev det vingligare. Spöket hoppade ner ett par gånger och ville inte alls sitta där uppe. Det var tydligen trevligare nere hos oss. Men tredjegången gillt så bestämde sig spöket trots allt för att stanna där uppe. Fortfarande blöta men nöjda avslutade vi dagens burkjakt.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: