Farligt hotell i Stångån

Det sista vi gjorde igår kväll var att kolla in en cache som vi tänkte logga idag. På kvällen kunde vi konstatera att vi hade allt liggande i bilen som behövdes för att logga cachen, så det blev en enkel match när vi återvände på morgonen.

Det var dags att lämna Sundsvall, men först skulle vi logga Virtual Reward – Sundsvallsbron. Inte långt från brofästet lämnade vi bilen på en företagsparkering. Eftersom det var söndag var det helt tomt där och vi skulle inte störa någon om vi parkerade en kort stund. Det finns en gång och cykelbana på bron så att ta sig till den virtuella cachen var inga problem. Väl på rätt plats hittade vi svaret som skulle skickas till CO och sen tog vi en selfie som bevis att vi varit där. Det blåste kallt så vi stannade inte länge för att titta på utsikten. Vi gick istället tillbaka till bilen och började köra hemåt mot varmare breddgrader.

Som vanligt tar det alltid längre tid att köra från A till B när man håller på med denna hobby. Vi kom bara några mil söder om Sundsvall, sen var det dags att svänga av på mindre vägar som tog oss till Galtströms bruk – Virtual Reward 2017/2018. Återigen kan vi tacka geocachingen för att vi fick se en vacker plats med intressant historia.

Förutom Galtströms bruk var det även fin Utsikt mot bagarstugan. Frågan var bara, varför varna för tåg på bron när järnvägsspåret ligger ganska långt därifrån? Har det något med cachen att göra? Den som besöker platsen kanske finner svaret.

Idag var en sådan där dag när vi behövde täcka en lucka i multikalendern. Är man lite klurig kan man lösa en del cacher utan att göra alla delsteg. Det är inte olagligt och inget man hamna i Finkan för. Leena som är lite klurig lyckades klura ut att just den här multin går att med enkel matematik räkna ut koordinaten utan att besöka delsteget. Så kvällen innan hade vi finalen klar som vi nu kunde styra mot och signera loggremsan.

På väg söderut fick vi se många rastplatser vi inte stannat på tidigare. Förutom att besöka rastplatser svängde vi av till cachen med det svengelska namnet Stångån #12 – TB hotel syd. När vi gick upp mot gömman möttes vi av en massa skräp och en förfallen lada. Hela byggnaden har rasat och det kändes farligt att gå i närheten av den. Först misstänkte vi att cachen var i hörnet på insidan där det var ett litet förråd, men det kunde vara riktigt dumt att gå in där. När vi letade på utsidan så hittade vi en trasig låda med stor geocaching logga, nedanför byggnaden åt det håll som ladan håller på att falla. Om ett tag kommer cachen antagligen bli helt tillplattad när allt faller ihop.

Att bila i flera timmar utan kaffe finns inte på vår karta. Vi svängde in till Macken för att köpa en varsin kaffe. Bosse gick och knackade på hos cachen som bor på området. Man kan säga att det var livat i holken för det pågick tydligen ett party där. Det vimlade av tvestjärtar där inne. Burken i sig var däremot fredad från de små krypen.

E4 passerar under Gävlebro men vi valde att köra av för att göra ett snabbt stopp. Sen for vi ut på motorvägen igen och körde till Björklinge norr om Uppsala. Där har vi passerat massor av gånger eftersom E4:an tidigare gick igenom samhället. När den nya motorvägen invigdes var det mycket som dog ut i det lilla samhället. Till exempel Route 66 björklinge som var en stor vägkrog där många hungriga bilister stannade för att äta. Byggnaden finns kvar men är helt öde.

När vi ändå var i Björklinge passade vi på att avsluta vår cachinghelg med att logga en handfull burkar som var placerade i området.

Klockan tickade iväg och vi var tvungna att avsluta. Om ett par timmar började matchen på Friends Arena och det är helig tid för vissa av BandLEngstrom.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: