Veckans cykelcachingrundor

Den senaste veckan har Bosse gett sig ut på några cykelcachingrundor. Den första bar av till Nacka för att ta en titt i Hemlighuset. Det var inte den bästa cykelbanan till cachen så det gick långsamt på slutet uppför berget. Väl framme var det inte bara att kliva in. Huset var låst och det gällde att klura ut hur låset skulle öppnas innan dörren gick att öppna. Inga svårigheter om man läste texten noga.

Färden fortsatte över Skurubron ner till Eknäs. Framme vid nästa cache blev Bosse lite frågande eftersom koordinaten pekade in på en tomt. Att leta inne på tomten kändes fel så först genomsöktes en annan plats. Ett visst föremål avvek från övriga och såg lämplig ut för en cache. Bosse skickade ett foto till CO som bekräftade att det var rätt plats. Efter ytterligare lite letande tittade burken fram. Ibland när man loggar en cache får man fin Utsikt på köpet och det här var ett sådant tillfälle.

Flera burkar loggades och vissa inte. Vadå inte? Det blev tre DNF:er denna kväll. Vid Nygärde var det dags att vända tillbaka mot Orminge.

På den Lilla kullen skulle det antagligen finnas en cache i ett träd. Men hur än Bosse spanade fick han aldrig syn på burken. Cachingögonen var nog inte helt inställda den här kvällen, eller kan det varit den bländande solen som hindrade oss att logga cachen.

Någon som matar råttor?

Vid Booleden finns löparspår som skulle kunna vara enkla att ta sig fram på med cykel. Men det var tydligt markerat att det var cykelförbud så de två sista cacherna får vi logga en annan dag.

Tre DNF:er och åtta loggade burkar senare var det dags att vända hemåt.

Om man bara har En kvart om dagen kan man lägga den tiden åt att logga en cache. Vi behövde logga en multi och just denna multi finns vid Flaten, men dit tar det lite mer än en kvart att cykla. För en och en halv månad sedan var vi där men då var den mugglad. Nu hade CO servat cachen så Bosse cyklade dit i hopp om att hitta det han sökte. Delsteget var inte så svårt att hitta även om det till en början såg lite marigt ut med alla möjliga platser att gömma något på. Till finalen var det bara rakt på och inga problem att hitta burken.

Den tredje dagen hade Leena aktivitet med jobbet och då passade Bosse på att göra ett återbesök på Lidingö. Man kan säga att Lidingö har två områden, en norr och en söder. Den här eftermiddagen/kvällen var det tänkt att cacherna på den norra delen skulle besökas. Men först blev det ett återbesök vid Dopparedagen. Burken har varit mugglad men nu fanns den på plats och var enkel att hitta.

Även Lidingö kyrka skulle loggas innan det bar av mot den norra delen. Det är en letterbox där man behöver gå runt kyrkan och samla information. En präst tittade ut när Bosse räknade saker på kyrkan. Prästen blev intresserad av Bosses el-cykel och ställde frågor om den. Församlingen hade tydligen planer på att köpa el-cyklar för miljöns skull istället för de bilar de använde vid hembesök och andra ärenden. Prästen ryggade till när han fick veta vad cykeln kostar, men Bosse försäkrade att det finns billigare varianter.

Vi gillar inte cacher som är gömda vid lekparker eftersom det kan missuppfattas när man smyger runt på sådana platser. Men lekparken vid Dan före dopparedan var helt tom så där gick det bra att leta utan att få konstiga blickar från föräldrar som undrar vad det är för skum gubbe som smyger omkring.

Näset finns en cache som till och från fått flera DNF:er i tron från cachare att burken är borta. Men oftast har den varit kvar men är svårfunnen om man inte använder cachingögonen. Det är inte alltid man ska leta efter en filmburk under bänkar, ibland kan det vara mycket klurigare saker. Det här var en snygg gömma som fick en favoritpoäng.

Nu bar det av in i skogen på löparspår och mindre stigar. Den högsta platsen som besöktes låg 48 meter över havet.

Stenröset kändes först lite avskräckande men trots många stenar var det inga problem att hitta burken.

Det fanns en cache till som var inplanerad att logga, men den låg några kilometer längre bort på norra Lidingö. Frågan var om den eller ett event på Sergels Torg skulle prioriteras. Burken kommer säkert vara kvar ett tag till men eventet går bara att logga den här dagen. Valet blev alltså att cykla tillbaka till stan för att gå på event. Men det var lite brådis för eventet skulle börja om tio minuter och Bosse stod fortfarande på en stig i skogen. Med fullfart trampade Bosse på mot Sergels Torg och anlände till eventet Meet & Greet #07 – Stockholm strax efter det började.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: