Mycket litet båtevent

Vi cyklade iväg och tog sikte mot Sjöhistoriska museet där vi skulle vara med på ett event. När vi rullade ner mot Gamla Stan insåg vi att det var gott om tid innan eventet skulle börja och därför tryckte vi på bromsarna och svängde in till Stortorget. Där jagade vi ett spöke i form av en virtuell cache och det var kanon kul(a).

Färden fortsatte längsmed Strandvägen förbi ambassaderna och vidare till Sjöhistoriska museet. Där var flera personer i färd med att förbereda ett Mycket litet båtevent!. En stor modellbåtsdamm hade fyllts med vatten och där monterades kajer och byggnader som kulisser till de båtar som senare skulle sjösättas där.

På långbord ställdes modellbåtar upp med informationskyltar som beskrev modellerna. Vi pratade med några av ägarna som ivrigt berättade om alla detaljer.

Vid en modell av Titanic berättade vi för ägaren att vi bott på Queen Mary i Los Angeles. Han sken upp och berättade att han också varit där och undersökt minsta utrymme på den båten. Kul med personer som verkligen nördar ner sig och går all in för sin hobby. Det skulle vi aldrig göra, eller hur är det nu?

Den ena modellbåten var snyggare än den andra. Bilfärjan var nog en av de båtarna som hade intressantast detaljer. Allt var genomarbetat in i minsta detalj. Bilarnas nummerplåtar var identiska från tiden de återspeglade och stämde med modellen de satt på. Vid en SAAB stod paret Palme och bilen var den samma som de ägde på den tiden och även nummerplåten var identisk. Slitaget på däck såg realistiskt ut. En sak var väl inte helt realistisk, en gorilla som öppnade dörren på en bil. När bilfärjan senare sjösattes hade flera bilar kört ombord i form av Ahlgrens Bilar.

 

Eventet varade i 30 minuter men vi tyckte det var så intressant att vi stannade i nästan 1 1/2 timme. Eventet var mer än slut men båtarna fortsatte köra i modellbåtsdammen och i kanalen när vi lämnade området.

Vi fortsatte till Kaknästornet där vi loggade Stump the bride innan vi vände tillbaka mot Södermalm.

Vi kom tillbaka till Södermalm men inte för att åka hem utan för att åka på en lunchträff på Loopen. Där hade vi ett planeringsmöte inför vår kommande resa och välbehövliga semester. Vi har jobbat hela sommaren, men om några månader är det även dags för oss att ta semester och då blir det en rejäl semester. Det se vi fram emot.

Categories: Geocaching | Lämna en kommentar

Inläggsnavigering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: