P.I.G trailen i Mora

När Bosse var vid Lappstegeberget i Timrå och loggade LSB trailen, så ringde CKAI och berättade att det publicerats 400 nya cacher i Mora. Vid en närmare titt var det hela 470 nya burkar. Det såg ut som alla låg längsmed en väg. Visst intresse väcktes hos den ene av BandLEngstrom som skickade ett meddelande till den andre i BandLEngstrom, som inte var sen att nappa. Vi var överens om att åka till Mora, frågan var bara när vi hade en ledig helg. Älgjakten närmade sig och vi kollade med CKAI vad som gällde i Mora. Jakten hade börjat i Dalarna men i skogarna runt Mora startar den någon vecka senare. I kalendern fanns en lucka innan älgjakten, så den helgen bokade vi. Några veckor senare satt vi i en fullastad bil på väg till Mora.

Målkullans Vandrarhem ligger centralt precis bredvid Vasaloppets målgång och där skulle vi bo de närmaste dagarna. Det är ett ganska enkelt boende men dög fint för oss som bara behövde någonstans att sova, för vi skulle inte tillbringa många timmar där.

Klockan 5:30 ringde klockan. Vi klev upp och gjorde oss iordning för en lång och intensiv dag. När vi öppnade rumsdörren stod en dam vid receptionen. Det var förvånande att flera var så här morgonpigga, eller pigga kanske vi inte direkt var. Hon ursäktade sig att hon hostat hela natten. Vi hade inte hört någonting och inte blivit störda.

Solen var på väg upp och det var dags att ge sig av. Men innan vi satte oss i bilen loggade vi en cache nästan utanför vandrarhemsdörren vid Vasalopps Museet.

Sen fortsatte vi till den virtuella cachen Mora – Virtual Reward och det blev några snabba stopp till innan vi kom fram till starten av trailen.

Nu var vi på G och redo att öka tempot i jakten på burkarna. Leena började köra och Bosse hoppade in och ut ur bilen. P.I.G. trailen är ny och det är därför inte så många som hunnit loggat den. Fördelen med det är att chansen är större att alla burkar finns kvar och att loggremsorna inte är fullskrivna. Nackdelen är att det inte hunnit bildats geostigar vilket brukar förenkla var man ska stanna och hoppa ur. Namnsystemet som används på trailen är mycket bra. De sista bokstäverna i cachenamnet är hinten var burken finns. Ex P.I.G. #001 G H betyder Gran Höger sida, B V betyder Björk Vänster sida o.s.v.

De första timmarna var det fuktigt och disigt. De flesta burkarna sitter i granar så det var blött varje gång vi kröp in under en gran och fick vattnen doppandes över oss.

En bil körde förbi, men kom en stund senare tillbaka. Det var en jägare som drog ner rutan och frågade om vi var ute på jakt. Nja, på sätt och vis jagade vi, men inga djur.

Vi höll ett ganska högt tempo och loggade 50 burkar på en och en halv timme. Det var så vi delade upp våra pass, att vid var 50:e loggade burk byta plats. Så nu fick Leena springa ut och in ur bilen medan Bosse vilade sig en stund bakom ratten.

Vädret blev bättre under förmiddagen vilket gjorde allt mycket enklare och roligare.

I kylväskan hade vi packat med lite ätbart och unnade oss en tjugo minuters lunch. Det var enda gången bilen stod still så länge under dagen.

När vi hade betat av mer än hälften av alla burkarna fick vi syn på en skylt. JAKT PÅGÅR. Men det skulle ju inte pågå någon jakt i de här skogarna. Eller är det skillnad på jakt och älgjakt? Kanske är det så. Vi hoppades i alla fall att jägarna varken var blinda eller döva utan hade koll på oss när vi for fram på grusvägarna. Alla burkarna låg nära vägen så vi behövde aldrig gå in i skogen.

Tempot ökades för vi ville hinna med så många burkar som möjligt innan det blev mörkt. Mörkret var oundvikligt, så när vi hade ungefär trettio burkar kvar åkte pannlampan på. Att hitta burkar i en gran när det är mörkt brukar inte vara det enklaste, men den här gången gick det som en dans. Det berodde på att burkarna var färgglada och syntes tydligt då vi lös på dem, så de sista burkarna loggades nästan i samma takt som i dagsljus.

Trötta men nöjda loggade vi P.I.G. #470 Skylt som dagens sista burk. Det tog oss 14 timmar att logga samtliga burkar på P.I.G trailen. Tillbaka på vandrarhemmet kände vi oss välförtjänta av en varsin öl.

Categories: Geocaching | 1 kommentar

Inläggsnavigering

One thought on “P.I.G trailen i Mora

  1. Oj, det va några stycken 😜😜 Gäller att ha tålamod och socker i kroppen så man orkar 🙄🙄😀

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: