20.000 loggade geocacher

När vi lämnade Mora för att åka hem hade vi ett stort mål att uppfylla, men för att uppfylla det var vi tvungna att logga ett gäng cacher. Vi började i Falun där det fanns några challengar vi uppfyllde.
Challenge #283A Logga 5 cachtyper i 5 län
Challenge #283B Logga 5 cachtyper i 5 kommuner
Challenge #223 25 souvenirer with travel

När vi ändå var i Falun körde vi till hoppbacken för att spana in utsikten. Men vilka våghalsar som vågar åka utför dessa hoppbackar! De är mycket större i verkligheten än vad man kan föreställa sig när man ser de på TV. Nu var vi inte bara där för att titta på utsikten utan för att logga den virtuella cachen Viewpoint Falun.

Men som sagt, vi behövde logga fler cacher idag. Därför körde vi till Tillberga Trail, men den gick si så där. Vi hittade fem cacher och DNF:ade två.

DNF:er hade vi inte tid med, vi behövde fler cacher. Vi tog sikte på Mötesplatsen serien som ligger efter en väg. Men även här gick det trögt. Burkarna var inte så bra underhållna så det blev tre DNF:er av de sju som besöktes.

Trots DNF:erna hade vi loggat tillräckligt många burkar och var redo för dagens mål. Vi körde tillbaka in i Västerås för att logga den virtuella cachen Anundshög-Virtual Reward. Det blev ett stort jubileum för oss eftersom det var vår 20.000:e loggade cache.

Efter jubileumsloggningen skjutsades Leena till järnvägsstationen. Där gällde det att Parkera rätt så man inte åkte på några parkeringsböter. Leena hade en tid att passa eftersom hon skulle träffa några kollegor från jobbet. Men det var fortfarande ljust så Bosse fortsatte jaga burk. Typiskt nog började det ösregna så tempot blev inte lika högt.

Bosse körde till Ängsö där det sägs att det spökar. Det inte bara sägs att det spökar, vi såg ett spöke när vi var där senast och om det kan man läsa här.

Spöket hade gömt sig i skogen och då var frågan, Var är spöket? Tittar man ordentligt kan man hitta många fina spöken i området så som Singelspöke I, Singelspöke II och Dubbelspöke.

Efter att jagat spöken i skogen bar det av till Ängsö slott för att ta en selfie framför slottet och logga Västerås alphabet – Ä: Ängsö — Virtual Reward.

En cache som låg lite avsides men såg ut att vara precis vid vägen skulle bli den sista som Bosse gav sig på. Han kom fram till en avstängd väg vid Nykvarns Tullhusbro. Att vägen var avstängd gjorde ingenting eftersom det var närmare att vända tillbaka till motorvägen. Men först skulle burken hittas. När Bosse tittade sig omkring kom en granne med sin hund och började berätta om platsen. Det blev ett intressant möte och en trevlig pratstund. Han berättade att bron tidigare var öppen för trafik men numera var avstängd eftersom plankorna inte var så fräscha. Förr i tiden var det här tydligen vägen mellan Stockholm och Göteborg.

Mannen gick iväg med sin hund och Bosse kunde leta ifred. Den väl kamouflerade burken tog en stund att hitta trots att den sitter helt synlig. Nöjd med att hittat burken, loggat den 20.000:e och med hela helgen som helhet, var det dags att åka hem.

Det sägs att man får köpa ny GPS efter var 10.000:e loggade cache. Vi får se om vi kan hitta någon ny.

Categories: Geocaching | 2 kommentarer

Inläggsnavigering

2 thoughts on “20.000 loggade geocacher

  1. Göran Forsmark

    Gratulerar!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: